Leskinen kultaotteluun maastoammunnan EM-kilpailuissa

Anne Lantee
8.10.2015

Timo Leskinen eteni miesten vaistojousessa kultaotteluun maastoammunnan EM-kisoissa Puolan Rzeszowissa. Semifinaalissa kaatui Saksan Matthias Penzlin kahdella pisteellä.

Tänään Puolassa ammuttiin henkilökohtaiset pudotuskierrokset kylmissä olosuhteissa. Kuusi suomalaista aloitti aamulla ensimmäisellä kierroksella, mutta lopulta Timo Leskinen oli ainoa, joka selviytyi toiselle kierrokselle eli kahdeksan parhaan joukkoon. Siitä laihialainen eteni neljän joukkoon. Semifinaalissa Saksan Matthias Penzliniä vastaan Leskinen oli kahden ensimmäisen rastin jälkeen viiden pisteen takaa-ajoasemassa mutta käänsi ottelun lopulta edukseen kahden pisteen turvin 54-52.

”Täytyy sanoa, että ammunta sujui huonosti, mutta muilla näköjään huonommin. Ei varmaan kukaan ollut tänään aivan tyytyväinen ammuntaansa. Semifinaalikierroksella 15 metrin tipu ratkaisi. En ole koko kisassa ampunut edes kymmenen metrin tipua niin hyvin kuin nyt 15 metriä. Siinä otin kiinni saksalaista niin, että hän oli enää pisteen edellä ennen viimeistä rastia. Viimeiselle 45 metrin rastille lähdin melko itsevarmana, koska kisassa olen ampunut pitkät matkat kohtuu hyvin”, Leskinen kertoo.

Lauantaina ammuttavassa kultaottelussa Leskinen kohtaa Italian Alessandro Gianninin, joka voitti oman välieräottelunsa Serbian Karoly Koroknayta vastaan 52-51.

Naisten vaistojousessa Anne Viljasen kohtaloksi koitui karsiutuminen niukimmalla mahdollisella erolla eli pisteellä kahdeksan parhaan joukosta. Lopputuloksissa keravalainen sijoittui kymmenenneksi hyvin tasaväkisessä kisassa.

”Ammuin ihan hyvin, vaikka ammunta ei tuntunut yhtä hyvältä kuin peruskierroksilla. Osuin myös ihan hyvin. Koko pudotuskierroksen ajan olin oman ryhmäni toisena, kunnes viimeisellä rastilla viimeinen suoritus sortui. Jäin pisteen päähän jatkopaikasta ja se jää harmittamaan. Kokonaisuudessaan kisat on mennyt kuitenkin hyvin ja olen tyytyväinen sekä ammuntaan että tulostasoon”, Viljanen sanoo.

Kaisa Karhuneva oli viidestoista ja putosi myös jatkosta. ”Sää oli kylmempi, kuin olin odottanut. Sormet olivat niin kylmät, ettei tuntenut jännettä kunnolla. Välillä laukaisut olivat siksi mitä olivat, ja sen mukaista tulosta sitten aluksi tulikin. Ensimmäisellä rastilla sain kyllä ammuttua 50 metriä ihan hyvin, ja siihen olin tyytyväinen, sillä se on minulle pahin matka, kun en pysty tähtäämään keskelle taulua siltä matkalta. Rasti oli avoimella paikalla ja tuuli osui siihen myös. Lopetukseen olin myös tosi tyytyväinen, siihen sain tosi hyvän sarjan, ja siitä jäi tosi hyvä fiilis. Vaikka putosin kisasta pois, niin ei sinänsä harmita, koska tämä oli upea kokemus ja ensimmäinen ulkomaankisa. Oppi paljon ja tapasi hienoja ampujia muista maista”, järvenpääläinen Karhuneva kertoo.

Miesten taljajousessa Pekka Loitokari joutui uusintaan kahdeksannesta paikasta eli viimeisestä jatkopaikasta. Uusintanuolella Norjan Njaal Aamaas oli parempi ja pudotti hyvinkääläisen jatkosta ja yhdeksännelle sijalle.

”Edelleen oli samaa vaivaa kuin joka päivä, käynnistymisvaikeutta. Alku oli haasteellinen. Sitten se meni ihan hyvin kuitenkin. Tulos oli ihan ok loppujenlopuksi. Mutta sitten joutui uusintaan, ja se nyt ei päättynyt kovin hyvin. Norjalainen oli parempi. Tietysti se jäi kaivelemaan. Yhdeksäs sija on kuitenkin ihan hyvä, tavoite oli kymmenen sakkiin”, Loitokari toteaa.

Naisten taljajousessa Anne Lantee putosi myös ensimmäisellä kierroksella. Lopputuloksissa hän sijoittui sijalle 11.

”Kylmyys ei haitannut, sillä olin varautunut siihen hyvin. Tekniikka kuitenkin hapuili, vaikka tuntuma olikin parempi kuin eilen. Alku oli osumien puolesta hyvä, ja viimeisellä rastilla asento loksahti viimein paikoilleen, mutta siihen väliin tuli liikaa huonoja suorituksia. Rata ei ollut vaikea, tein vain itse ammuntani vaikeaksi”, siuntiolainen toteaa.

Juniorimiesten tähtäinjousessa Markku Meriahon pudotuskisa päättyi niin ikään 12 rastin jälkeen. Hän sijoittui Lanteen tavoin sijalle 11.

”Kisa lähti menemään ihan hyvin. Koko kisa meni ihan hyvin, mutta kisan vika nuoli jäi harmittamaan, koska se oli syy, miksi karsiuduin, koska se meni ohi. Jos sillä nuolella olisin saanut viitosen, olisin päässyt seuraavalle kierrokselle”, Meriaho harmittelee.

Huomenna perjantaina Puolassa ammutaan joukkuekilpailu, jossa Suomi kohtaa Ruotsin puolivälierissä. Lauantaina ammutaan henkilökohtaiset mitaliottelut.


Tuloksia

Maastojousiammunnan EM-kilpailut, Rzeszow
Pudotuskierroksia

Miehet vaistojousi
1. kierros
1) Bobby Larsson Ruotsi 172 2) Giuseppe Seimandi Italia 170 3) Matthias Penzlin Saksa 169 … 6) Timo Leskinen Suomi 164
2. kierros
1) Alessandro Giannini Italia 111 2) Leskinen 110 3) Penzlin 109 4) Karoly Koroknay 109
Semifinaalit
Leskinen – Penzlin 54-42, Giannini – Koroknay 52-51
Naiset vaistojousi
1. kierros
1) Stine Åsell Ruotsi 156 2) Cinzia Noziglia Italia 150 3) Martina Mackova Tsekki 149 … 10) Anne Viljanen Suomi 143 … 15) Kaisa Karhuneva Suomi 123
Miehet taljajousi
1. kierros
1) Jean-Philippe Dorget Ranska 206 2) Duncan Busby Iso-Britannia 204 3) Dejan Sitar Slovenia 204 … 9) Pekka Loitokari Suomi 196
Naiset taljajousi
1. kierros
1) Toja Cerne Slovenia 198 2) Sandrine Vandionant Ranska 195 3) Ivana Buden Kroatia 192 … 11) Anne Lantee Suomi 182
Juniorimiehet tähtäinjousi
1. kierros
1) Alen Remar Kroatia 166 2) Marco Affricani Italia 165 3) Valentin Ripaux Ranska 165 … 11) Markku Meriaho Suomi 142

Kilpailun tulossivut löytyvät osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=824