Suomen joukkue kahdeksanneksi maastoammunnan EM-kisoissa

Anne Lantee
9.10.2015

Suomen miesten joukkue sijoittui kahdeksanneksi tänään ammutuilla joukkuekilpailun pudotuskierroksilla maastoammunnan EM-kisoissa Puolassa.

Lämpötila oli aamulla nollan pinnassa, kun harjoitusammunta alkoi Puolan Rzeszowissa aamuseitsemän jälkeen. Suomen miesten joukkue Timo Leskinen (vaistojousi), Pekka Loitokari (taljajousi) ja Pyry Ekholm (tähtäinjousi) oli kuitenkin valmistautunut kylmyyteen eikä antanut sen haitata.

Seitsemänneltä sijalta pudotuksiin lähtenyt Suomi kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Ruotsin alkukilpailun toiselta sijalta. Kahdeksan rastin mittainen ottelu eteni puolivälin paikkeille melko tasaväkisesti, mutta sitten Ruotsi onnistui saamaan hieman enemmän kaulaa Suomen joukkueeseen eikä enää päästänyt Suomea uhkaamaan voittoaan. Ruotsi eteni lopulta mestaruuteen.

Suomen joukkueen ensimmäisenä ampujana oli talja-ampuja Pekka Loitokari. "Turhaan tuli kiirehdittyä, kun oli ensimmäisenä ampumassa ja ajatteli, että syö aikaa muilta joukkueen jäseniltä. Mutta kyllä se siitä alkoi sitten sujua. Pari ekaa rastia kuitenkin meni turhan hätäisesti", hän kommentoi.

Toisena ampunut Pyry Ekholm harmitteli tähtäinmerkkien paikkansapitämättömyyttä ja joukkuekilpailun pienestä nuolimäärästä johtuvaa harvaa tahtia. "Minun oli mahdotonta löytää mitään flow'ta tuohon, kun oli vain nuoli kerrallaan ampumista. Mutta hienoa päästä ampumaan pudotuksia", Pyry Ekholm sanoo.

Huomenna henkilökohtaisessa kultaottelussa ampuva Timo Leskinen ei ollut tyytyväinen ammuntaansa joukkuekilpailussa. "Mulla oli huono päivä, jäi lapaseen muutama laukaisu", hän toteaa.

Huomenna Rzeszowissa on viimeinen kilpailupäivä, jolloin ratkaistaan henkilökohtaiset mitalit.


Tuloksia
Maastojousiammunnan EM-kilpailut, Rzeszow
Joukkuekilpailu
Miehet
1/4-kierrosta
Suomi (Pyry Ekholm, Timo Leskinen, Pekka Loitokari) - Ruotsi 92-111
Kultaottelu: Ruotsi - Ranska 58-56
Pronssiottelu: Italia - Saksa 59-58
Lopulliset sijoitukset: 1) Ruotsi 2) Ranska 3) Italia ... 8) Suomi
Naiset
Lopulliset sijoitukset: 1) Ranska 2) Italia 3) Slovenia

Kilpailun tulossivut löytyvät osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=824