Yleisten luokkien halli-SM ammutaan SM-viikolla Tampereella

Anne Lantee
15.10.2015

Yleisten luokkien henkilökohtaiset SM-kisat järjestetään helmikuussa Tampereella osana SM-viikon ohjelmaa. Kisoihin otetaan enintään 96 jousiampujaa.

Suomen ensimmäinen monilajinen SM-viikko järjestetään Tampereella 10.-14.2.2016. Jousiammunta on mukana yleisten luokkien henkilökohtaisen SM-kisan osalta. Kisapäivät ovat hyvin todennäköisesti lauantai 13.2. ja sunnuntai 14.2., jolloin ammutaan finaalit. Yle kuvaa jousiammunnan finaaleista tunnin suoraa lähetystä.

Kilpailuun otetaan enintään 96 ampujaa ja pudotuskierroksille pääsee enintään 16 ampujaa kustakin sarjasta. Liittohallitus on päättänyt kilpailuaktiivisuuteen perustuvan tilaston pohjalta sarjakohtaisista paikkamääristä kisoihin.

Naisten tähtäinjouseen otetaan 16 ampujaa, yleiseen tähtäinjouseen 32 ampujaa, naisten taljajouseen 6 ampujaa, yleiseen taljajouseen 26 ampujaa, naisten vaistojouseen neljä ampujaa ja yleiseen vaistojouseen 12 ampujaa.

Karsinta tapahtuu edellisvuosien tapaan parhaan kilpailutuloksen mukaisessa järjestyksessä. Tuloksen voi ampua kaikissa 18 metrin sisäkisoissa, jotka järjestetään Kurikassa maaliskuussa ammuttujen SM-kisojen jälkeen ja viimeistään 31.1.2016.

SM-viikkoon on otettu mallia Ruotsista, jossa SM-viikko järjestetään kahdesti vuodessa talvi- ja kesälajeille. Valon ja Ylen suunnitelmissa on tämän kokeilun jälkeen järjestää vuonna 2017 niin ikään kaksi SM-viikkoa, jos kokeilusta saadaan hyviä kokemuksia. Kisoja koordinoi Valo, ja Tampereen kisoissa ovat vahvasti mukana lisäksi Tampereen kaupunki, Hämeen Liikunta ja Urheilu, Yle ja Olympiakomitean tapahtumayksikkö.