Jousiammunta mukana Liikuntamaa-messuilla Tampereella

Anne Lantee
2.11.2015

5.-7.11.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävä Liikuntamaa-messutapahtuma on Suomen suurin vammaisurheilun ja -liikunnan esittelytapahtuma. SJAL on mukana tapahtumassa. Tule messuosastollemme!

Jousiammunta on yksi yli 30 kokeiltavasta lajista Liikuntamaa-messuilla. Messujen järjestelyistä vastaa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU osana Apuväline 2015 -messuja. Liikuntamaa kattaa koko messukeskuksen E-hallin.

Torstaista lauantaihin kestävät kolmipäiväiset messut keräävät muiden kävijöiden ohella muun muassa yli 600 osallistujaa Tampereen ja lähiseudun kouluista viettämään Erilaista koulupäivää.

Vammattomille koululaisille Liikuntamaahan tutustuminen on arvokasta oppia ja asennekasvatusta siitä, miten erilaisista lähtökohdista liikuntaa voi harrastaa. Ennen kaikkea Liikuntamaa on kuitenkin koululaisille hauskanpitoa, täysin tavallisesta poikkeava pitkä liikuntatunti: jousiammuntaa, maalipalloa, pyörätuolirugbya, sokkopingistä, temppurataa… Kaikkea pääsee itse kokeilemaan.

Erilaiseen koulupäivään osallistuu myös noin sata vammaista ja erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Heille Liikuntamaa voi olla paikka, josta itselle löytyy liikuntaharrastus.

Liikuntamaa-messut järjestetään kahden vuoden välein. Edellisillä messuilla kaksi vuotta sitten SJAL:n osasto oli kiireinen koko messujen ajan, kun satoja kokeilijoita kävi testaamassa taitojaan jousiammunnassa.

Lue lisää Liikuntamaasta: www.liikuntamaa.fi.