Antonios ja Forsberg nimettiin Rion paralympiajoukkueeseen

Anne Lantee
5.11.2015

Jousiampujat Jean-Pierre Antonios ja Jere Forsberg nimettiin tänään ensimmäisten urheilijoiden joukossa Rion paralympialaisiin.

Antonios ja Forsberg ampuivat maapaikat Suomelle kesän MM-kisoissa. Miehet ovat menestyneet tasaisesti omissa sarjoissaan ja napsineet arvokisamitaleja useana perättäisenä vuonna. Valinta Rioon ensimmäisten joukossa ei siksi ollut yllätys. Tänään Tampereella Apuvälinemessujen yhteydessä julkaistuissa valinnoissa nimettiin Forsbergin ja Antonioksen lisäksi viisi muuta urheilijaa ampumaurheilussa, purjehduksessa ja yleisurheilussa.

"Valitsemme ensimmäistä kertaa näin aikaisin urheilijoita ja takaamme näin urheilijoille rauhan valmistautua Rioon. Lopullinen tavoite on saada noin 30 urheilijan joukkue, jotka kilpailevat Riossa 10-11 lajissa. Dohan parayleisurheilun MM-kilpailut osoittivat, että taso kovenee vuosi vuodelta vammaishuippu-urheilussa ja Paralympiakomitean tehtävänä on taata urheilijoille parhaat mahdolliset edellytykset valmistautumiseen", sanoo paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen Paralympiakomiteasta.

Jousiampuja Jere Forsberg voitti Lontoon paralympialaisissa ja on sen jälkeen napannut mitalin kaikissa lajin MM- ja EM-kisoissa ennen tämän vuoden MM-kilpailuja, jossa hän oli yhdeksäs.  

"Lontoon kisat olivat elämäni kaksi parasta viikkoa. Nyt on iso palo harjoitella kohti Rioa, jotta ysi muuttuu ykköseksi. Treenaan maaliskuuhun asti sisällä ja kilpailen muutaman kerran kuukaudessa. EM-kilpailut näyttävät sitten keväällä suuntaa kohti Rioa", Forsberg kertoo.

Parajousiammunnan EM-kilpailut ammutaan ensi vuonna poikkeuksellisen aikaisin, jo huhtikuun alussa Ranskassa.