Maastoammunnan MM-kilpailut 2018 Italiaan

Anne Lantee
15.12.2015

Kansainvälinen jousiammuntaliitto World Archery käsitteli viikonloppuna maastojousiammunnan MM-kisahakemuksia vuodelle 2018. Kisat myönnettiin Italian Cortina d’Ampezzoon. Suomen hakemus selviytyi loppusuoralle, mutta Italia veti pidemmän korren. Kisoja haki myös Yhdysvallat Yanktoniin.

Suomen hakemusta kehuttiin vahvaksi ja erittäin kiinnostavaksi, mutta Italian kokemus ja “tuttuus” ajoivat Suomen ohi, kun Executive Boardin jäsenet äänestivät finaaliehdokkaista. Italia on järjestänyt lukuisia MM- ja EM-kilpailuja jousiammunnassa 2000-luvulla ja on yksi suurimmista World Archeryn jäsenmaista. Cortina d’Ampezzossa on järjestetty maastoammunnan MM-kilpailut aiemminkin, vuonna 2000.

Suomi haki vuoden 2018 maastojousiammunnan MM-kisoja Lohjalle ja Helsinkiin. Alkukilpailut ja pudotuskierrokset olisi järjestetty Kisakallion urheiluopiston lähimaastossa Lohjalla ja joukkuekilpailu ja finaalit Helsingin ytimessä. 

”Kukaan ei ole yhtä pettynyt kuin minä, sillä pidin todella Suomen hakemuksesta ja kisakonseptista”, kertoo World Archeryn tapahtumajohtaja Chris Marsh.

World Archery on pyrkinyt aktiivisesti lisäämään jousiammunnan kiinnostavuutta suurelle yleisölle muun muassa näyttävissä paikoissa ammuttavilla finaaleilla. Tapahtumia onkin nähty yllättävissä paikoissa, kuten Eiffel-tornin kupeessa Pariisissa ja parlamenttitalon edessä Kööpenhaminassa.

Edelliset maastojousiammunnan MM-kilpailut järjestettiin Suomessa vuonna 1984 Hyvinkäällä ja Riihimäellä ja edelliset jousiammunnan arvokisat, tauluammunnan EM-kilpailut, vuonna 2002 Oulussa. 
 
Seuraava Suomea kiinnostava mahdollisuus MM-kisoihin on vuonna 2022. Päätös noiden kisojen mahdollisesta hakemisesta tehdään Suomen Jousiampujain Liitossa myöhemmin.

Seuraava kansainvälinen jousiammuntakilpailu Suomessa on nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut vuonna 2017.