Tuomarikurssi Rovaniemellä 14.-15.5.2016

Juhana Rüster
30.4.2016

Lapin Jousi r.y. järjestää Suomen Jousiampujain Liiton tuomarikoulutuksen Rovaniemellä 14.-15.5.2016. Kouluttajana toimii Jouni Möttönen.

Koulutuksen sisältö
SJAL:n tuomaritoiminta on kaksitasoinen, eli tuomarilla voi olla tuomarin tai päätuomarin kelpoisuus. Lauantaina koulutus on tuomareille ja päätuomareille. Sunnuntaina jatkavat ne, jotka hakevat päätuomarin pätevyyttä. Koulutuksessa kerrataan tärkeimmät säännöt ja opastetaan niiden tulkintaa World Archeryn linjausten mukaisesti. Koulutukseen osallistuvien on tutustuttava etukäteen World Archeryn voimassa oleviin kilpailusääntöihin, kansallisiin sääntöpoikkeuksiin ja tuomarisääntöihin, jotka löytyvät SJAL:n verkkosivujen säännöt -osiosta.

Tämän lisäksi osallistuvien on tehtävä ennakkotehtävät, jotka lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Ennakkotehtävät läpikäydään yhdessä kurssin aluksi.

Tuomarilisenssin myöntämiseen vaatimuksena on:

• Hakija tuntee SJAL:n kilpailusäännöt.

• Hakija on läpäissyt SJAL:n virallisen tuomarikoulutuksen tuomariosuuden, jonka sisältönä on:

   ◦ yhden päivän mittainen koulutustilaisuus

   ◦ koulutustilaisuuden lopussa pidettävä koe

• Hakija on vähintään 18 vuotias

• Hakija on osallistunut kahden edellisen vuoden aikana kilpailuun joko kilpailijana tai tuomariharjoittelijana (harjoittelijaksi pääsee, kun on käynyt tuomarikoulutuksen)


Päätuomarilisenssin myöntämisen vaatimuksena on lisäksi:

• Hakija on läpäissyt SJAL:n virallisen tuomarikoulutuksen päätuomariosuuden.

• Hakija on osallistunut kahden edellisen vuoden aikana vähintään yhteen kilpailuun tuomarina

Tuomarilisenssien voimassaolo on kaksi vuotta kerrallaan, päättyen parillisen vuoden kesäkuun loppuun (30.6.2018). Lisenssit, jotka päättyvät tänä vuonna (30.6.2016) voi käydä uusimassa esimerkiksi tämän koulutustapahtuman kokeella. Lisätietoa on tulossa Foorumiin.

Koulutuspaikka
Lapin Jousen sisäharjoitusrata, Vaihdekatu 2, Rovaniemi

Ilmoittautumiset
7.5. mennessä sähköpostitse puheenjohtaja@lapinjousi.com tai 040-7595437, ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan osallistujan nimi ja sähköpostiosoite sekä oma seura ja mahdolliset laskutustiedot.

Hinta
Koulutusmaksulla katetaan järjestelykustannukset ja se on 10 euroa / päivä / henkilö. Maksaminen tapahtuu paikan päällä tai antamalla laskutustiedot kurssin aikana järjestävälle seuralle. Koulutuksessa on tarjolla kahvia ja pikkupurtavaa.


Aikataulu
Lauantai 14.5. Tuomarikurssi
10:00 aloitus
17:00 tuomarikoe

n. 18:00 lopetus

Sunnuntai 15.5. Päätuomarikurssi
09:00 aloitus

15:00 päätuomarikoe
n. 16:00 lopetus