Opiskelijoiden MM-kilpailut alkavat huomenna

Anne Lantee
2.6.2016

Opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailut alkavat huomenna Mongolian Ulan Batorissa. Mukana on kolme suomalaista.

Opiskelijoiden MM-kisoihin osallistuvat Suomesta tähtäinjousiampujat Antti Vikström, Tero Pyylampi ja Eero Mäenpää. Ensimmäinen kilpailupäivä on perjantai 3.6., jolloin ammutaan 72 nuolen alkukilpailu ja ensimmäinen pudotuskierros. Iltapäivällä käydään vielä joukkuekilpailun pudotuskierrokset pronssiotteluun asti.

Lauantaina jatketaan henkilökohtaisia pudotuskierroksia välieriin asti ja ammutaan parikilpailun pudotuskierrokset. Sunnuntaina ammutaan mitaliottelut henkilökohtaisessa kilpailussa ja kultaottelut joukkue- ja parikilpailussa.

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2016 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 34 lajissa. Opiskelijoiden MM-kisoihin voivat osallistua 17–28-vuotiaat korkeakoulussa opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltävän kalenterivuoden aikana korkeakoulusta valmistuneet urheilijat. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö yhdessä asianomaisen lajiliiton kanssa.

Jousiammunnassa nyt alkavat kisat ovat viimeiset opiskelijoiden MM-kilpailut, sillä jousiammunta siirtyy opiskelijaurheilun suurtapahtuman universiadien vakiolajiksi vuodesta 2019 alkaen, eikä näissä lajeissa järjestetä erikseen opiskelijoiden MM-kilpailuja. Jousiammunta on mukana ensi vuoden universiadeissa vapaavalintaisena lajina, kuten on ollut jo useita kertoja aiemminkin. Historian ensimmäiset opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailut pidettiin vuonna 1993. Nyt alkavat kilpailut Ulan Batorissa ovat järjestyksessä 11:nnet.

Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1338.