Vikström yhdeksänneksi opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailuissa

Anne Lantee
4.6.2016

Antti Vikström ampui yhdeksänneksi opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailuissa Ulan Batorissa. Eero Mäenpää oli sijalla 17.

Opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailuissa Mongolian Ulan Batorissa jatkettiin tänään henkilökohtaisia pudotuskierroksia. Sää muuttui radikaalisti eilisestä helteestä, kun elohopea jaksoi kivuta enää kymmeneen asteeseen. Kun lämpötilaa säesti vielä kipakka tuuli ja sade, olivat jopa säähän varautuneet suomalaisetkin tutisemassa, puhumattakaan muista huonommin varautuneista.

Antti Vikström aloitti oman 1/16-kierroksen ottelunsa Yhdysvaltojen Matthew Zumboa vastaan hieman haparoiden, mutta ensimmäisen sarjan jälkeen ammunta alkoi sujua. T-paitasillaan hytisevä Zumbo hukkasi keskustan, joten Vikström selvitti tiensä sarjavoittopistein 6-2 seuraavalle kierrokselle. Siellä vastaan tuli alkukilpailun toiseksi sijoittunut Japanin Yuki Kawata, joka onnistui sääolosuhteissa paremmin ja vei ottelun 6-2. Vikströmin lopulliseksi sijoitukseksi tuli näin yhdeksäs sija. Vikström oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kilpailuunsa tietäen, että kärki ei ole kovin kaukana.

Eero Mäenpään tämän päivän ensimmäinen vastus oli Ranskan Thomas Koenig, joka alkukilpailussa oli seitsemännellä sijalla. Tasaväkinen ja kovatasoinen ottelu venyi lopulta uusintanuolelle, jossa molemmat ampuivat kympin, mutta ranskalaisen kymppi oli aavistuksen lähempänä keskustaa. Näin Mäenpään matka tyssäsi 17:nteen sijaan. Hän oli tyytyväinen tekemiseensä pudotuskierroksilla, vaikka tiukka tappio iski toisessa ottelussa.

Suomen kolmas ampuja Tero Pyylampi sijoittui eilisen pudotuskierrostappion myötä sijalle 33 ja toimi tänään takkitelineenä muille Suomen ampujille. Häntä epäonnistuminen jäi vaivaamaan, kun ammunta ei tuntunut hyvältä eikä asentoa tuntunut löytyvän.

Huomenna Ulan Batorissa ammutaan vielä henkilökohtaiset mitaliottelut ja joukkuekilpailujen kultaottelut. Suomalaisia ei ole enää kilpailussa mukana.

 

Tuloksia
Opiskelijoiden jousiammunnan MM-kilpailut, Ulan Bator
Pudotuskierroksia
Tähtäinjousi, miehet
1/16-kierrosta
Eero Mäenpää FIN – Thomas Koenig FRA 5-6
Antti Vikström FIN – Matthew Zumbo USA 6-2
1/8-kierrosta
Vikström – Yuki Kawata JPN 2-6
Semifinaalit
Galsan Bazarzhapov RUS – Park Seongcheol KOR 6-2
Wei Min Lou TPE – Bolot Tsybzhitov RUS 6-0
Naiset
Semifinaalit
Kang Chae Young KOR – Ariuna Zhargalova RUS 6-2
Ryoo Su Jung KOR – Ayano Kato JPN 7-1
Taljajousi, miehet
Semifinaalit
Kim Jongho KOR – Alexander Dambaev RUS 145-141
Paeton Keller USA – Evren Cagiran TUR 137-140
Naiset
Semifinaalit
Ting-Ting Wu TPE – Ko Soyoung KOR 143-145
Ayse Bera Suzer TUR – Sarah Prieels BEL 140-142

 

Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1338.