Suomen tähtäinjousimiehet hyvässä iskussa maailmancupissa Turkissa

Anne Lantee
13.6.2016

Suomen miesten tähtäinjousijoukkue ampui itsensä erinomaisiin asetelmiin maailmancupin joukkuekilpailussa ja Rion olympialaisten viimeisessä joukkuekarsintakilpailussa. Suomi lähtee olympiakarsintaan viidenneltä sijalta.

Jousiammunnan maailmancupin osakilpailu Turkin Antalyassa alkoi miesten tähtäinjousen osalta tänään 72 nuolen alkukilpailulla. Suomalaiset olivat erinomaisessa vireessä. Antti Vikström ampui sijalle 18 tuloksella 669, Samuli Piippo sijalle 37 tuloksella 661 ja Antti Tekoniemi sijalle 43 tuloksella 659. Antero Sistonen ampui sijalle 160 tuloksella 629 ja putosi jatkosta. Joukkuekilpailussa Vikström, Piippo ja Tekoniemi selvisivät hyvistä asemista jatkoon sekä maailmancupin kilpailussa että olympiakarsinnassa. Maailmancupissa Suomi oli alkukilpailun kymmenes ja olympiakarsinnassa viides.

”Joukkueena lähdettiin hyvää tulosta hakemaan karsintaa varten ja siinä onnistuttiin loistavasti. Kuumassa kelissä päästiin ampumaan eikä tuulikaan juuri haitannut menoa, kun Vikström ampui oman henkilökohtaisen ennätyksensä ja minulla tuli paras kv-tulos. Tätä ei silti parane vielä hirveästi juhlistaa, sillä taso on täällä kova ja matseista on tulossa tiukkoja”, Samuli Piippo kertoo. Piippo ampui Suomelle toukokuussa olympiapaikan, ja hänet on jo nimetty Rion olympiajoukkueeseen.

Suomella on mahdollista lisätä Antalyassa miesten olympiapaikkojen määrää kolmeen, jos joukkue onnistuu joukkuekilpailussa. Yksilöpaikkoja Suomi ei voi tavoitella miesten puolella, mutta naisten puolella Suomi kamppailee myös yksilöpaikoista. Joukkuepaikka on luvassa karsintakilpailun kolmelle parhaalle joukkueelle, yksilöpaikka niin ikään kolmelle parhaalle ampujalle molemmissa sukupuolissa.

Miesten tähtäinjousen alkukilpailun kärkisijat miehitti Etelä-Korea, joka otti alkukilpailussa kolmoisvoiton ja antoi näin olympialaisia ajatellen myrskyvaroituksen. Kärkituloksesta 686 vastasi Ku Bonchan.

Naisten tähtäinjousen ja miesten ja naisten taljajousen alkukilpailut ammutaan huomenna tiistaina. Illalla käydään myös parikilpailun pudotuskierrokset. Keskiviikkona vuorossa ovat ensimmäiset pudotuskierrokset henkilökohtaisessa kilpailussa ja joukkuekilpailun pudotuskierrokset. Torstaina jatketaan henkilökohtaisia pudotuskierroksia ja ammutaan olympiakarsintaturnauksen joukkuekilpailu. Olympiakarsinnan henkilökohtainen kilpailu ammutaan perjantaina, ja siihen voivat osallistua suomalaisista vain naiset, sillä Suomella on miesten puolella jo yksilöpaikka Rioon. Lauantaina ammutaan maailmancupin mitaliottelut taljajousessa ja sunnuntaina tähtäinjousessa.

Tuloksia
Jousiammunnan maailmancup, Antalya
Alkukilpailu 72 nuolta
Tähtäinjousi, miehet
1) Ku Bonchan KOR 686 2) Kim Woojin KOR 683 3) Lee Seungyun KOR 681 … 18) Antti Vikström FIN 669 … 37) Samuli Piippo FIN 661 … 43) Antti Tekoniemi FIN 659 … 160) Antero Sistonen FIN 629
Joukkuekilpailu
1) Etelä-Korea 2050 2) Yhdysvallat 2027 3) Taiwan 2014 … 10) Suomi (Vikström, Piippo, Tekoniemi) 1989

Olympiakarsintaturnaus
Tähtäinjousi, miehet
Joukkuekilpailu
1) Intia 2008 2) Meksiko 2003 3) Saksa 1999 … 5) Suomi 1989

Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1340