Antonios yhdeksänneksi parajousiammunnan rankingkilpailussa Tšekissä

Anne Lantee
17.6.2016

Jean-Pierre Antonios oli yhdeksäs ja Jere Forsberg 17:s parajousiammunnan kansainvälisessä rankingkilpailussa Tšekin Nove Mestossa.

Parajousiammunnan rankingkilpailussa ammuttiin tänään henkilökohtaisia pudotuskierroksia. Jean-Pierre Antonios aloitti urakkansa miesten W1-luokassa 1/16-kierrokselta kohtaamalla isäntämaan Vladimir Capin. Kahdeksanneksi alkukilpailussa ampunut turkulainen voitti Capin selvällä erolla 129-102. Toisella kierroksella vastassa oli Saksan Uwe Herter. Erittäin tasaväkinen ottelu ratkesi vasta uusintanuolella, jonka saksalainen onnistui ampumaan kymppiin. Antonioksen vastaus kahdeksikkoon ei riittänyt, joten suomalainen jäi lopputulosten yhdeksänneksi.

Jere Forsberg jatkoi tänään pudotusotteluita avoimessa taljaluokassa. 1/16-kierroksella vastassa oli Etelä-Korean Lee Ouk Soo, joka hallitsi olosuhteet paremmin ja vei ottelun kahden pisteen turvin 138-136. Forsbergin sijoitukseksi tuli näin 17:s. Korealainen eteni lopulta kultaotteluun.

”Pojat olivat luonnollisesti pettyneitä mutta kuitenkin levollisin mielin, tuuli sotki monen muunkin ammunnan. Tuuli oli vaihtelevaa koko kisan ajan, ja huonoon väliin jos joutui ampumaan, oli se kohtalokasta. Kauden päätavoite on kuitenkin molemmille selvä”, kertoo joukkueenjohtaja Jari Pirttimaa viitaten paralympialaisiin. 

Huomenna lauantaina Nove Mestossa ammutaan vielä joukkuekilpailun mitaliottelut ja sunnuntaina henkilökohtaiset mitaliottelut. Suomalaisia ei ole enää kisassa mukana.

Tuloksia
Parajousiammunnan kansainvälinen ranking-kilpailu, Nove Mesto
Pudotuskierroksia
Avoin taljajousi, miehet
1/16-kierrosta
Jere Forsberg FIN – Lee Ouk Soo KOR 136-138
Välierät
Lee – Murat Turan TUR 139-136
Alberto Simonelli ITA Serhiy Atamanenko UKR 146-141
W1, miehet
1/16-kierrosta
Jean-Pierre Antonios FIN – Vladimir Cap CZE 129-102
1/8-kierrosta
Antonios – Uwe Herter GER 123-123 (uusintavoitto Herterille)
Välierät
Naci Yenier TUR – Koo Dongsub KOR 137-133
Igor Meshkov RUS – John Walker GBR 131-141

Kisojen tulossivu löytyy osoitteesta http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1455