Olympialaisten jousiammunta alkaa tänään

Anne Lantee
5.8.2016

Samuli Piippo aloittaa 72 nuolen alkukilpailun klo 15 ja Taru Kuoppa klo 19.00 Suomen aikaa.

Suomalaiset ovat totutelleet aikaeroon ja olosuhteisiin Riossa viikon ajan ja ovat nyt valmiina tositoimiin. He aloittavat olympiajoukkueen ensimmäisinä suomalaisina kilpailunsa tänään.

"Kaikki on sujunut mukavasti ja odotukset ovat korkealla oman suorituksen suhteen. Ainakaan vielä keskiviikkona ei ole ollut mitään erityistä kutinaa vatsanpohjassa, vaikka kyseessä onkin tavallista isommat kisat. Kisasuoritus on kuitenkin samanlainen kuin missä tahansa kisoissa", Samuli Piippo kertoo.

"Peruskisasta haetaan mahdollisimman hyviä asetelmia jatkoon, tarkennetaan tavoitetta sitten, kun peruskisan nuolet on ammuttu."

Taru Kuoppa ehti ampua heinäkuussa kahdesti uudet SE-lukemat 72 nuolen kierroksella, joten kunto on ollut nousujohteinen.

"Tulimme ajoissa Rioon ja kisafiilis on noussut sitä mukaa, kun suomalaisia on saapunut paikalle. Aika raskas matka takana ja paras vire ei ole täällä treeneissä vielä löytynyt. Nyt ei ammuta isolla kentällä, joten paikka on hieman erikoinen. Tuuli tulee edestä mutta on kääntyilevä ja puuskittainen, joten tuulen lukeminen tuo lisähaastetta kisaan", hän miettii.

Kuopan nimissä oleva SE-tulos 645 pistettä. "Siinä on tietysti ensimmäinen tavoite peruskilpailuun, sillä voisi olla mahdollisuuksia päästä 32:n joukkoon ja kaaviossa edullisemmalle puolelle. Toisaalta peruskilpailuun ei saa liiaksi takertua, joten meni miten meni, niin tilanne nollataan jatkokilpailua ajatellen", lahtelainen toteaa.

Alkukilpailua ei televisioida, mutta sitä voi seurata World Archeryn sivujen kautta osoitteessa https://worldarchery.org/competition/14870/rio-2016-olympic-games#/.

Huomenna ja ylihuomenna kilpaillaan joukkuekisan mitaleista. Suomella ei kuitenkaan ole miesten eikä naisten joukkuetta jousiammunnassa, joten Kuopan ja Piipon urakka jatkuu vasta henkilökohtaisten pudotuskierrosten alkaessa maanantaina. Aikataulu selviää vasta, kun pudotusottelukaavio on selvillä tämän päivän jälkeen.