Aluevalmennustoiminta kaudelle 2016-17

Juhana Rüster
11.8.2016

Aluevalmennustoiminta käynnistyy tuevalle kaudelle koko valtakunnan laajuisesti. Uusina alueryhminä toimivat Länsi-Suomen ja Pohjois-Suomen alueet.

Aluevalmennustoiminta pyörähtää leiritysten muodossa käyntiin syyskuussa. Kaudelle 2016-17 tarjotaan aluevalmennusta koko maahan. Viime vuonna käynnistyneen Etelä- ja Itä-Suomen lisäksi starttaa Länsi-Suomen alue ja Pohjois-Suomen alue. Etelä-Itä -alueella vetäjänä jatkaa toistaiseksi Perttu Ronkanen, Länsi-Suomen aluevalmentaja aloittaa Eeva Mäenpää ja Pohjois-Suomessa Henri Kokkila.

Toiminta tarkoittaa käytännössä alueleirejä, joille toivotaan mukaan ampujien lisäksi seurojen valmentajia ja henkilökohtaisia valmentajia. Leireille voi osallistua myös ilman valmentajaa. Valmennukseen pääsee mukaan kun on harrastanut lajia vähintään vuoden ja harjoittelee tavoitteellisesti. Alueleiritykset toimivat omalta osaltaan välietappina kohti tavoitteelisempaa harjoittelua.

Ohjelma painottuu itse harjoittelun kehittämiseen ja monipuolistamiseen sisältäen myös lajin oheisharjoittelua.

Erikseen nimettävää alueryhmää ei siis muodosteta tai valita, vaan toimintaa painotetaan leireihin ja mahdollisiin muihin erikseen sovittaviin tilaisuuksiin (aluevalmentajan vetämänä) kauden aikana.

Leirit järjestetään Länsi-Suomen alueella Kuortaneen Urheiluopistolla ja Etelä- Itä-Suomessa Pajulahdessa. Pohjois-Suomen urheiluopisto on vielä haussa (mahdollisesti Lapin Urheiluopisto Rovaniemellä).

Leiriaikataulu:

Länsi-Suomen alue:

23-25.9.2016 Kuortane (Huom! samaan aikaan järjestetään valmentajasymposium, jonne toivotaan mukaan valmenta-ampujapareja. Ampuja voi tällöin osallistua alueryhmän leiriohjelmaan, vaikka kuuluisikin muun kuin Länsi-Suomen alueen seuraan)
10-12.2.2017 Kuortane

Itä-Etelä-Suomen alue:
28-30.10.2016 Pajulahti
13-15.1.2017 Pajulahti

Pohjois-Suomen alue:
avoin

Ilmoittautuminen leireille tapahtuu erikseen ja hauista ilmoitetaan SJAL:n etusivulla, foorumilla ja WA Finlandin Facebookissa.

Syyskuun Kuortaneen leirin ilmoittautuminen avataan perjantaina 12.8. ja lokakuun Pajulahden leirin ensi viikon aikana.

Leirien kustannus muodostuu urheiluopistojen majoituksesta täyshoidolla ja valmennusmaksusta (50€ / leiri).

Kyselyt: Juhana Rüster (valmennus(ät)jousiampujainliitto.fi).

Seurajako alueille:

Länsi-Suomi:
Achilles, Archery Club Ulvila, Arcus, Ares, Diana-57, Himangan Roima, Huittisten Jousiampujat, Jousi-Jussit, Kurikan Ryhti, Mariehamns Bågskytteförening, Pohdin Nuolet, Porin Jousiampujat, Rauman Jousiampujat, Stormin Teräs, Sulka, Tampereen Jousiampujat, Teräs-Jouset, Teuvan Jousiampujat, TVirtain Jousiampujat ja Äetsän Jousiampujat

Itä- ja Etelä-Suomi
Amarco, Artemis, Ascella, Falcon, Iitin Jousiampujat, Ilvesnuoli, Jyväs-Sulka, Järvenpään Jousiampujat, Koillis-Savon Sulka, Kymen Jousi, Lahden Vasama, Linnan Sulka, Liperin Taimi, Mikkelin Jousiampujat, Nuoli-Haukat, Piili, Puijon Jousi, Ramses, Riihi-Jouset, Robin Hood, Saimaan Jousi, Sinisulat, Sipoon Jouset, Tammisaaren Jousiampujat, Tapanilan Erä, Varkauden Jousiampujat ja Wilhelm Tell

Pohjois-Suomi:
Inarijärven Jouset, Lapin Jousi, Länsirajan Jousiampujat, Oulun Jousimiehet, Pohjan Jousi, Sulka, Tornion Jousiampujat