Jousiampujat aloittivat paralympialaisissa

Anne Lantee
11.9.2016

Parajousiampujien urakka Rion paralympialaisissa alkoi 72 nuolen alkukilpailulla. Jere Forsberg oli sijalla 10 ja Jean-Pierre Antonios sijalla 12.

Rion lauantai-illassa oli ohjelmassa suomalaisittain ainoastaan miesten taljajousen ranking-kilpailu. Tässä vaiheessa selvitettiin ainoastaan ampujien keskinäinen järjestys pudotuskilpailua varten.

Taljajousen avoimessa luokassa Jere Forsberg sijoittui ranking-kilpailun 10:nneksi tuloksella 672. Kilpailijoita sarjassa on yhteensä 31. Valmentaja Keijo Kallungin mukaan tämä oli oikein sopiva sijoitus kaaviojakoa ja pudotuskierroksia silmällä pitäen. Jousiammunta-stadionilla oli kova tuuli koko kilpailun ajan.

"Ammunta tuntui alusta lähtien erittäin hyvältä, vaikka tulokset näyttivät jotain muuta. Tuuli häiritsi alussa melko paljon. Toisella puoliskolla sain kuitenkin sen hallintaan ja tuloskin parani selvästi. Tästä hyvin mielin kohti finaalia", Forsberg kertoi tyytyväisenä.

W1-luokan vastaavassa kilpailussa Jean-Pierre Antonios ampui tuloksen 594, jolla hän sijoittui 12:nneksi. Kilpailijoita on yhteensä 15, mikä tarkoittaa, että Antoniokselle tulee vastaan pudotuskierroksilla ranking-kisan 5. sijoittunut ampuja. Olosuhteet olivat tällä kertaa varsin haastavat.

"Pari päivää jatkunut yskä ja kurkkukipu sekä tuuli tekivät tänään ampumisesta hankalaa. Jouduin monessa laukauksessa laskemaan jousen välillä alas ja ottamaan asennon uudestaan. Tämä vei voimia ja väsytti kättä. Onneksi pudotuskisa ja finaali kisataan vasta perjantaina, jotta ehtii parantelemaan vointia", Antonios totesi.

Avoimen luokan pudotuskierrokset ja finaalit kisataan alkavan viikon keskiviikkona ja torstaina. Forsberg kohtaa keskiviikkona 14.9. klo 11.15 1. pudotuskierroksella Puolan Adam Dudkan ja Antonios perjantaina 16.9. klo 15.16 Iso-Britannian John Walkerin.

Jousiammunnan tulokset, avoin luokka:
https://www.rio2016.com/en/paralympics/archery-mens-ind-compound-open-ranking-rnd

Jousiammunnan tulokset, W1 luokka:
https://www.rio2016.com/en/paralympics/archery-mens-individual-w1-rr