Divari-sarja alkaa

Juhana Rüster
22.9.2016

Uuden kauden ensimmäinen Divari-kisa ammutaan lokakuussa. Kyseessä on seurojen omilla radoilla ammuttava seurakilpailu, jossa ovat mukana kaikki aselajit ja ikäluokat.

Kilpailu jatkuu viime kaudesta niissä divisioonissa, joihin seura sijiottui. Eli ykkösdivisioonassa ampuvat viime kauden viisi parasta joukkuetta. Tähtäinjousessa divisioonia on yhdeksän, taljajousessa neljä ja vaistojousessa kaksi. Viimeiset divisioonat yhdistetään niin, että alle viiden joukkueen divisioonia ei muodosteta.

Kaikki divisioonat: Divari 2016.

Tällä kaudella Divaria ammutaan kuukausittain lokakuulta huhtikuulle.

Divarisarjan säännöt kertauksena:

Divari-sarjan säännöt:

  1. Kilpailu ammutaan kerran kuukaudessa seuran harjoitustiloissa vapaavalintaisena päivänä ko. kuukauden aikana
  2. Kauden kesto vuonna 2017 on loka - huhtikuu
  3. Matkana 18m, 60 nuolen peruskilpailu
  4. Ei tuomarivaatimusta. Kilpailussa on käytettävä ajanottoa. Kilpailu on epävirallinen, eikä osallistuminen edellytä lisenssin hakkimista
  5. Kolme luokkaa: tähtäinjousi, taljajousi ja vaistojousi (mukana long bow)
  6. Juniorit ampuvat samassa sarjassa ikänsä mukaisiin taulukokoihin. Seuraan kuulumattomota ampujat voivat ampua mukana Divarissa ja osallstua seuran joukkueisiin. Kahta seuraa ei saa edustaa kauden aikana (ellei seura vaihdu myös virallisesti)
  7. Seuran tulokseen lasketaan kunkin luokan kolme parasta
  8. Kauden kokonaistulokseen lasketaan viisi parasta seitsemästä (5/7)
  9. Tulokset ilmoitetaan SJAL:n tilastopalvelun nettilomakkeella jonne seurat ovat saaneet käyttäjätunnukset (jos ei ole, ne voi pyytää liiton toimistolta). Tulosten syöttämisessä saa apuja valmennuspäälliköltä.
  10. Kauden jälkeen kunkin divisioonan voittaja nousee ylempään ja viidenneksi sijoittunut tipahtaa alempaan divariin.

Kauden aikana Divari-sarjassa testataan junioritoiminnan kehitysprojektiin kuuluvaan WA:n Head 2 Head -sovellusta ja tasoitusjärjestelmää. Näillä ei ole vaikutusta Divari-tulosten laskentaan.

Keskustelua Divarista voidaan käydä foorumin Divari-palstalla.

Paras seura voittakoon!