Monilajinen SM-viikko saa jatkoa kesällä 2017

Anne Lantee
13.10.2016

Viime helmikuussa järjestetty historian ensimmäinen SM-viikko sai paikanpäällä olleilta katsojilta paljon positiivista palautetta ja keräsi satojatuhansia katsojia TV:n ääreen. Nyt SM-viikko saa jatkoa, kun tapahtuman ensimmäinen kesäversio järjestetään Tampereella 6.-9.7.2017.

Helmikuussa 2016 järjestetty historian ensimmäinen SM-viikko oli suuri menestys. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä SM-viikossa oli mukana 22 lajia ja viikonlopun aikana jaettiin yli 400 SM-mitalia. Ylen välittämän suorat TV-lähetykset keräsivät parhaimmillaan yli 800 000 katsojaa ja toivat useamman uuden lajin kotikatsomoihin tutustuttavaksi.

Kesän 2017 SM-viikosta on tulossa entistä suurempi tapahtuma.

"Tällä hetkellä kesän SM-viikkoon on ilmoittautunut 30 lajia joista 27 on järjestämässä aikuisten SM-kilpailuja ja jopa 3000 urheilijaa kilpailee SM-mitaleista. Olen tyytyväinen siitä, että lajit näkevät SM-viikon mahdollisuutena omalta osaltaan ja tätä kautta yhteistyö ja yhteisöllisyys suomalaisessa urheilussa ottaa jälleen askeleita eteenpäin", toteaa Valon ja Olympiakomitean tapahtumayksikön johtaja Riia Martinoja.

SM-viikon yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada lajeille uusia harrastajia, seuraajia ja näkyvyyttä. SM-viikko tarjoaa lajiyhteistyön avulla pienemmillekin lajeille suuren tapahtuman mahdollisuudet ja sellaista huomiota, jota ne eivät yksin saisi. Vuodesta 2018 eteenpäin tavoitteena on järjestää SM-viikko 2 kertaa vuodessa, talvella ja kesällä.

"SM-viikko ylitti monella tavalla odotukset, kun se järjestettiin kevättalvella ensimmäistä kertaa. Yle on innoissaan mukana myös vuoden 2017 kesä SM-viikko tapahtumassa, sillä se tarjoaa urheilun ystäville uusia, monipuolisia ja kiinnostavia lajeja. On ollut ilo nähdä, että suomalaiset uskaltavat tämän tapahtuman yhteydessä innostua hieman vieraimmistakin lajeista", sanoo Yle Urheilun urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman.

Jousiammunta on mukana SM-viikolla, jossa ratkotaan tauluammunnan yleisten luokkien suomenmestaruudet. Jousiammunnan kilpailupäivät tarkentuvat myöhemmin ja ovat joko perjantaista sunnuntaihin tai lauantaista sunnuntaihin. Käytännön järjestelyistä vastaa helmikuiseen tapaan paikallinen seura Tampereen Jousiampujat.