Alkuasetelmat Kokkolan SM-kisoihin

Juhana Rüster
3.3.2017

Kokkolan Kampushalli
Kokkolan Kampushalli

Kokkolassa ammuttavia hallikauden SM-kisoja voi seurata suorana live streaminä. Kisasta on tulossa jännittävä ja mestarikandidaatteja on useita.

Miesten tähtäinjousisarjassa kovinta nousukuntoa on näyttänyt OJM:n Antti Vikström, joka teki helmikuun kotikisoissaan kovanluokan tuloksen 584. Anttia haastaa ensi viikolla käytäviin EM-kisoihin valmistautuva ja isäntäseuraa Achillesta edustava Markus Nikkanen. Nikkasen kauden paras noteeraus on 581. Lisäksi kannattaa seurata Rion olympiaedustajaamme Samuli Piippoa (kauden paras 578) ja Tero Pyylampea (580). Myös erityistä mielenkiintoa herättää kisakentille palava Antti Tekoniemi (TJA). Edellinen kilpailutulos Tekoniemeltä löytyy elokuulta, jolloin tuloksena oli komea FITA-tulos 1327.

Naisten tähtäinjousessa on yksi ennakkosuosikki. Taru Kuoppa on osoittanut Rion kisojen jälkeen vakuuttavaa ja varmaa tuloskuntoa. Kauden paras tulos lahtelaisella on 576, joka on parhaita suomalaisen naisampujan ampumia tuloksia vuosiin. Tarua haastaa nuoret ampujat Mirjam Tuokkola (568), Susanna Helin (558), Lotta Aho (549) ja Aleksandra Ruuskanen (553). Myös kokemusta edustavat urheilijat Lotta Biskop-Grahn ja Anne Backman kannattaa pitää seurantalistoilla.

Miesten taljaluokassa piikkipaikoilta lähtee kovana kisaajana ja SE-miehenä tunnetut Juho Hautamäki (PoJo) ja maastoammunnan arvokisamitalisti ja PRO Series ampuja Jari Haavisto (PJA). Molempien kauden paras noteeraus on 594. Haaviston ampuma tulos olisi ollut 50v-luokan Euroopanennätys, mutta tulos ammuttiin kansallisessa kisassa, jolla ei ollut ennätysstatusta. Muita kandidaatteja podiumille ovat mm. Pekka Loitokari (585) ja Seppo Kokkoniemi (585). Lisäksi löytyy liuta haastajia, jotka voivat hyvinkin löytää metallia kaulaltaan sunnuntain päätteeksi. Kovista nimistä Mikko Juutilainen ei osallistu SM-kisoihin lähellä olevien EM-kisojen takia.

Naistan taljaluokassa on ampujamäärät kasvaneet. Ennakkosuosikki kuitenkin on sama kuin viime vuosien muissakin SM-kisoissa. Anne Lantee (Hood) lähtee kisaan karsintatuloksella 579. Muita yli 570 ampuneita haastajia ovat Jaana Ollila (JJA) ja Tiina Kärkkäinen (OJM).

Miesten vaistoluokassa on myös yksi nimi, joka lähtee ehdottomana ennakkosuosikkina kisaan. Vaasan Diana-57 edustava Timo Leskinen on tehnyt karsintatulokseksi 563, joka olisi kova tulos vaikka jousessa olisi tähtäin. Leskisen vuonna 2015 tekemä SE-tulos 570 on maailman luokan tulos. Leskisen haastajia ovat mm. Hoodin kokenut Pertti Raivio, joka on kauden aikana hilannut 70v-sarjan SE-tulosta pisteisiin 530. Lisäksi mukana ovat maastoammunnan MM-mies Pasi Ahjokivi ja viime syksyn 3D EM-kisojen nelonen Juha Rosendahl.

Naisten vaistoluokassa voidaan poimia kaksi nimeä. Kadettitytöissä ampuva Sofia Ketola (Vaasan Diana 57) teki tammikuussa luokkansa hienon SE-tuloksen 494, jolla hän samalla teki karsinnan ykköstuloksen. Lähellä Sofiaa on viime kesän maasto MM-kävijä Kaisa Karhuneva (JJA) tuloksella 486.

Kisojen tulospalvelu

Livestream