Nuorten SM-hallikilpailut Sonkajärvellä 9.4.2022

10.4.2022

Koillis-Savon Sulka ja Puijon Jousi järjestivät yhdessä nuorten SM-kisat Sonkajärvellä lauantaina 9.4.2022. Kisat alkoivat erityisen juhlaillisesti Finlandia-hymnillä, jonka soitti viululla Koillis-Savon Sulan oma ampuja Aino Kojo. Onko hienompaa tapaa aloittaa? Se asetti halliin juhlallisen ja positiivisen tunnelman, joka jatkui loppuun asti. 

60 nuolen peruskilpailussa tuli useita hyviä tuloksia ja omia ennätyksiä. Jousi-Jussien Inka ja Tuuli Kuusela-Opas ottivat kärkipaikat tyttöjen 13- ja 15-vuotiaiden tyttöjen tähtäinjousisarjoissa ja lähtivät hyvistä asetelmista myös parikilpailuun. 17-vuotiaiden tähtäinjousen kärkeen omalla ennätyksellään 566 ampunut Tapanilan Erän Aleksi Petäjä olisi ollut kärkipaikalla myös 20-vuotiaissa. Tulos jäi vain 12 pistettä Suomen ennätyksestä. Tyttöjen 15-vuotiaiden taljassa Sanni Aula ampui myös lähelle 10 vuotta vanhaa Suomen ennätystä tuloksella 562.

Kaikki tulokset löytyvät täältä: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=9994

Kuvia: https://janisa.kuvat.fi/kuvat/Jousiammuntakuvia/Junioreiden+halli-SM2022/

Vuoden 2021 Nuori Jousiampuja -palkinnon sai Aleksi Petäjä ja 15-vuotiaiden kiertopalkinnon Koillis-Savon Sulan Risto Toivanen. 


Koska kisat saatiin ampua yhdessä vuorossa, jäi hyvin aikaa parikilpailulle. Siinä oli menoa ja jännittäviä tilanteita! Suurin osa pareista päätti ampua kaksi nuolta kerrallaan yhdellä vaihdolla mutta vaihtoja jokaisen  nuolen jälkeen näkyi myös. Kummassakin taktiikassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Yksi dramaattinen vaihtorikko nähtiin isompien pronssiottelussa. Kisa oli todella tiukka ja jännittävä ja kaikki tekivät parhaansa oman joukkueensa eteen!

Tulospalvelu toimi salamannopeasti ja myös sen ansiosta kisat soljuivat vaivattomasti eteenpäin. Parikilpailun kaksi nuolta ampujaa kohden aiheutti pienen hikan Ianseossa mutta siitäkin selvittiin. Janin ylpeyden aiheet näytöt ja muut Ianseon vaatimat laitteet, osaavat Koillis-Savon Sulan ja Puijon Jousen vapaaehtoiset sekä Iitin Jousiampujien Enskan kuulutukset varmistivat toimivat järjestelyt ja kertakaikkisen hienot kisat! 🎯

Iisalmen Sanomien lukijoille on avoinna juttu SM-kisoista: https://www.iisalmensanomat.fi/urheilu/4546683⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Nähdään Torniossa 30.7.2022!