Muutoksia Suomisportissa seurakäyttäjille 15.12.2021 lähtien

4.12.2021

Suomen Jousiampujain Liitto ja sen jäsenseurat siirtyvät Suomisportin uuteen versioon kaudelle 2022. Uudessa versiossa Suomisportin seurapalvelu ja liittopalvelu erottuvat kokonaan toisistaan ja seurojen jäsenyyksien käsittely muuttuu noudattamaan yhdistyslakia. 


Siirto on suunniteltu tapahtuvaksi 15.12.2021. Tämän jälkeen seurat voivat luoda jäsenyysluokat ja jäsenmaksut uudelle kaudelle. Tämä koskee siis vain niitä seuroja, joiden jäsenyyksien maksu ja hallinta tapahtuu Suomisportissa.


Jäsentaulukon saa Jäsenyydet-sivulta pistevalikosta kohdasta Luo Excel jäsenistä (Hallinnon työkalut - Jäsenet - Nykyiset jäsenet - Kolme pistettä oikealla ympyrässä - Luo Excel jäsenistä). Muistattehan käsitellä henkilötietoja turvallisesti ja poistaa tiedot kun niitä ei enää tarvita.

Toinen tärkeä muutos on liiton jäsenyysmaksu. Sen sijaan, että seuran jäsenmaksun yhteydessä ampuja on maksanut myös liiton osuuden, tulee seuran nyt sisällyttää liiton osuus jäsenmaksuunsa ja maksaa se myöhemmin liitosta tulevalla laskulla.

Vuoden 2022 liiton jäsenmaksu on 30 € aikuisilta ja 18 € junioreilta.


Suomisportin seurapalvelun merkittävimmät muutokset:

  1. Ampujan tulee itse liittyä seuraan Suomisportissa (yhdistyslain pykälä 12) ja
  2. Seuran tulee hyväksyä (tai hylätä) hakemus (pykälä 13). Tämä on pakollinen toiminto.
  3. Jäsenmaksu ≠ seuran jäsenyys, eli hyväksymisen jälkeen jäsenyys on kunnes jäsen erotetaan tai itse eroaa. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen voi olla erottamisen syy, mikäli niin on seuran säännöissä määrätty. Eli edellisen vuoden jäsenet ovat jäseniä myös seuraavana vuonna, ellei heitä erikseen eroteta tai he eivät itse eroa, riippumatta siitä onko uuden kauden jäsenmaksua vielä maksettu.
  4. SJALin rekisteriin tulevat pelkästään lisenssijäsenten henkilötiedot. Eli seurajäsenten tietoja ei välity SJALille Suomisportissa. Siksi myöskään jäsenmaksuista ei suoraan välitetä liiton osuutta liitolle, vaan ne laskutetaan seuralta erikseen jäsenmäärän mukaan kauden lopussa.

Huomioitavaa!

  • Ensimmäisenä vuonna kaikkien jäsenten tulee liittyä seuraan ”uusina jäseninä”. Seuraavalla kaudella he ovat seuran jäseniä ja heille lähtee jäsenmaksu automaattisesti heti kun se kyseiselle luokalle luodaan uudelle kaudelle. Ja jäsenet pysyvät jäseninä kunnes he eroavat tai heidät erotetaan riippumatta jäsenmaksun suorittamisesta.
  • Kaikista jäsenistä maksetaan liiton osuus kuten ennenkin, joten seuran tulee nyt aktiivisesti varmistaa että seuran säännöissä on määritelty voidaanko jäsenmaksun maksamatta jättämisestä erottaa. Olympiakomitean mallisääntöjen mukaan erottaa voidaan, jos jäsen ei ole maksanut jäsenmaksuaan 6 kk kuluessa eräpäivästä.
  • Jäsenmaksusta voi laittaa muistutuksen liikkujalle Suomisportin sisäisenä viestinä, mutta muistutus ei toimi laskuna, eikä Suomisportista voi lähettää muistutusta sähköpostilla. Viestit näkyvät, kun ampuja kirjautuu Suomisport-tililleen tai "push notificationina", mikäli liikkuja käyttää Suomisport-appia. Jotta seuran ei tarvitsisi maksaa ei-aktiivisista jäsenistä, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksuaan, täytyy jäsenluettelo pitää ajan tasalla seuran omien sääntöjen mukaisesti.
  • Suomisporttiin on tehty puolestamaksamisen toiminto, jos maksu maksetaan palvelun ulkopuolella. Näin maksu saadaan myös palvelussa maksetuksi. 
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.