Uusia kokemuksia junioreiden tauluammunnan EM-kilpailuista 15.-20.8.2022

23.8.2022

Junioreiden tauluammunnan EM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna Lilleshallissa, Iso-Britanniassa 15. - 20.8.2022. Kilpailu oli alunperin suunniteltu vuodelle 2020, mutta koronan takia sitä jouduttiin siirtämään. Kilpailuiden siirtämisestä huolimatta kilpailu oli järjestetty todella hienosti. Suomen joukkueeseen kuului yhteensä 11 henkilöä, joista seitsemän oli ampujia. Monelle ampujalle olivat nämä kilpailut heidän ensimmäiset kansainväliset arvokilpailunsa. Ampujat ja sarjat olivat: 


Tähtäinjousi juniori naiset: Susanna Helin (Arcus)

Tähtäinjousi juniori miehet: Verne Vuorinen (Hood) ja Niko Petäjä (Hood)

Tähtäinjousi kadetti tytöt: Aurora Jaakonsaari (Sinisulat) ja Inka Limingoja (PoJo)

Tähtäinjousi kadetti pojat: Aleksi Petäjä (Hood)

Taljajousi kadetti tytöt: Sanni Aula (PoJo)


Ampujat ja valmentajat olivat valmistautuneet tyypilliseen brittiläiseen keliin mutta viikko kuitenkin yllätti kaikki yllättävän hyvällä säällä. Sadetta ja tuulta riitti mutta aurinko paistoi monena päivänä hienosti. Alkukilpailupäivä tiistaina oli enimmikseen aurinkoinen ja pilvinen, mutta pieni tuuli vasemmalta kiusasi ampujia koko ajan. Tästä syystä päivä oli monelle vaikeahko, mutta ampujat saivat myös monta hyvää toisen puoliskon tulosta ammutua ja kaikki pääsivät jatkoon. Alkukilpailun tuloksia:


Tähtäinjousi kadetti tytöt

33. Aurora Jaakonsaari 611 (300+311), 47. Inka Limingoja 556 (274+282)


Tähtäinjousi kadetti pojat

33. Aleksi Petäjä 622 (297+325)


Taljajousi kadetti tytöt

17. Sanni Aula 636 (317+319)


Tähtäinjousi juniori naiset

34. Susanna Helin 596 (285+311)


Tähtäinjousi juniori miehet

48. Verne Vuorinen 611 (297+314), 53. Niko Petäjä 555 (280+275)


Keskiviikon Mixed Team -kilpailuissa juniorit Helin-Vuorinen voittivat 1/12 kierroksella Tšekin 5-3 ja kadetit Jaakonsaari-Petäjä voitivat Itävallan luvuin 6-2. 1/8 kierroksella kuitenkin junioreilla oli vastassa Ranska ja kadeteilla Turkki, jotka osoittautuivat tällä kertaa paremmiksi ja voittivat luvuin 2-6. Lopullinen sijoitus molemmille siis 9. Tuulisissa ja sateisissa olosuhteissa kuitenkin todella hyvät sijoitukset junioreilta ja kadeteilta!

Samana päivänä ammuttiin myös 1/24 henkilökohtaiset ottelukierrokset tähtäinjousessa, joihin sade oli ehtinyt loppua mutta tuuli vielä enemmän. Kadettipojissa Aleksi Petäjä voitti ottelun hienosti 6-2 Liettuan Domantas Suliokasta vastaan. Juniori miehissä Verne Vuorinen koki tappion Ukrainan Oleksander Matlakia vastaan 0-6 ja Niko Petäjä Ranskan Nicolas Bernandia vastaan 0-6. Settipisteet eivät olleet kuitenkaan kaukana kummallakaan. Lopullinen henkilökohtainen sijoitus molemmilla jaettu 33.

Kadettitytöissä Aurora Jaakonsaaren ottelu Kyproksen Chrystalla Motitia vastaan meni uusintanuoleen, jossa molemmat ampuivat kahdeksan pistettä. Tuomari joutui mittaamaan pitkään molempia nuolia mutta Kyproksen ampujan nuoli oli kuitenkin pari milliä lähempänä keskustaa. Lopullinen tulos 5-6. Inka Limingojan ottelu Ukrainan Polina Zvierievaa vastaan kulki hyvin mutta vastustaja oli tällä kertaa parempi. Lopullinen tulos 2-6. Lopulliset sijoitukset molemmille jaettu 33. Juniorinaisissa Susanna Helinin ottelu Iso-Britannian Megan Costallia oli todella tiukka. Ottelu jatkui 4-4 tilanteeseen, jossa Helin hävisi viimeisen setin yhdellä pisteellä. Lopullinen tulos 4-6 ja lopullinen henkilökohtainen sijoitus myös jaettu 33.

Aleksi Petäjällä ja Sanni Aulalla kilpailu jatkui perjantaina 1/16 henkilökohtaisella ottelukierroksella, jossa Aula sai vastaan Ruotsin Jaqueline Ringströmin ja Petäjä Ranskan Addis Babtisten. Petäjän ottelu alkukilpailun ykköstä vastaan päättyi luvuin 0-6. Aulan ottelu Ringströmiä vastaan meni tilanteeseen 129-129, jolloin ottelu päätettiin uusintanuolella. Molemmat ampuivat yhdeksän pistettä, mutta ruotsalaisen nuoli hieman lähempänä keskustaa. Petäjälle ja Aulalle kuitenkin hieno lopullinen henkilökohtainen sijoitus, jaettu 17.

Vaikka kilpailut eivät monelle menneet niin kuin he olivat suunnitelleet, saavat kaikki kuitenkin olla ylpeitä kaikista pienistäkin onnistumisista ja kaikesta, mitä he ovat oppineet tältä reissulta. Monelle nämä olivat ensimmäiset arvokilpailut, joten heille tämä on vasta alkua ja he, kenelle nämä olivat viimeiset arvokilpailut junioreissa, voivat ottaa kaikki mitä he ovat oppineet näiden vuosien aikana mukaan tuleviin kilpailuihin aikuisten sarjassa! 


Joukkueenjohtaja kiittää vielä kerran kaikkia ampujia ja tukijoukkoja hienoista kisoista!