Vuoden parhaat - Jere Forsberg vuoden jousiampuja

27.12.2022

Vuoden jousiampujaksi vuonna 2022 on valittu Jere Forsberg (parajousiammunta, avoin taljajousi). Uutena katagoriana on valinnoissa muokana vuoden taustavaikuttaja, joka on kansallisen Urheilugaalan yhteinen teema tänä vuonna. Vuoden taustavaikuttajaksi valittiin Ensio Lehto.

Vuoden Jousiampuja - Jere Forsberg
Jere Forsberg nousi Rooman Euroopanmestaruuskilpailuissa takaisin kultakantaan. Forsberg on ollut parajousiammunnan huipulla jo vuodesa 2012, jolloin hän voitti paralympiakultaa Lontoon kisoista. Hän edustaa espoolaista Robin Hood seuraa. 

Vuoden taustavaikuttaja - .Ensio Lehto
Ensio Lehto on rakentanut suomalaista jousiammuntaa jo vuodesta 1985. Hän on toiminut pitkään kansallisen kilpailutoiminnan taustalla mahdolllistaen mm. SM-viikkojen toteuttamisen. Kotiseurassaan Iitin Jousiampujissa hän on mahdollistanut maan parhaimpien harjoituspaikkojen rakentamisen. Lehto on vaikuttanut myös liittohallituksessa jo toistakymmentävuotta. 

Vuoden Juniorijousiampuja - Sanni Aula
Pohjan Jousta edustava vasta 13 vuotias Sanni Aula kilpaili kesällä nuorten EM-kilpailuissa sijoittuen kadettiluokassa 17. ja voittaen Pohjoismaiden mestaruuden NUM-kilpailuissa. Lisäksi hän rikkoi useita oman luokkansa (taljajousi) Suomen ennätyksiä. 

Vuoden seura - Porin Jousiampujat 
Porin Jousiampujat on pitkän linjan tekijä suomalaisessa seurakentässä. Nyt seura on nostanut profiliaan erityisesti junioritoiminnassa, jossa seura on ottanut pitkiä askeleita oikeaan suuntaan. Tämä näkyy jo kilpakentillä ja valmennustoiminnassa. 

Vuoden jousiammuntateko - Parajousiammunnan maajoukkue
Vuoden jousiammuntatekona palkitaan parajousiammunnan maajoukkue, jonka pitkäaikaisena vetäjänä on toiminut Jari Pirttimaa. Ryhmä on kasvanut menneenä vuonna usealla uudella lupaavalla parajousiampujalla. Lajin jatkuvuus huipputasolla näyttää hyvältä. 

Vuoden tapahtuma - NUM 2022 Pohjan Jousi 
Vuoden tapahtuman palkitaan NUM 2022, jonka järjestäjä oli Pohjan Jousi (Kemi). PoJo ottin kisat hoitaakseen vahvalla rutiinilla ja tarjosi taas hienon viikonlopun Kemissä. 


ONNEA KAIKILLE VALITUILLE!! Palkinnot jaetaan perinteisesti halli SM-kilpailuissa Varkaudessa.