Vuoden 2023 valinnat - vuoden jousiampujaksi Antti Tekoniemi

22.12.2023

Vuosi 2023 oli hieno jousiammuntavuosi. Nähtiin hienoja suorituksia arvokilpailuissa ja kotimaassa järjestettiin pitkän tauon jälkeen kansainvälisiä kilpailuja. SM-viikolla lajille oli taas hienosti edustettuna. 

Liittohallitus on tehnyt seuraavat valinnat kuluneesta vuodesta.


Vuoden jousiampuja: Antti Tekoniemi

Pitkän linjan tähtäinjousihuippumme Antti Tekoniemi (TJA) on nyt 41 vuotiaana kovassa iskussa ja hakee tosissaan Pariisin olympiapaikkaa. Hän nappasi lajin kovimmassa kisassa, tauluammunnan MM-kilpailuissa elokuussa, sijan 17. joka noteerattiin korkealle. Myöhemmin syksyllä hän nappasi uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitallin voittamalla hopeaa maastojousiammunnan EM-kilpailuista Italiassa. Tekoniemen World Ranking on tällä hetkellä 45.


Vuoden juniorijousiampuja: Inka Limingoja

Vuoden junioriampujaksi valittiin Inka Limingoja (Pohjan Jousi), joka nousi kauden aikana kadettisarjan kärkeen. Inka hätyytteli tähtäinjousen SE-tulosta ja menestyi hienosti juniorien MM-kisoissa Irlannissa. Inka valittiin myös Pohjois-Suomen parhaaksi jousiampujaksi.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Vuoden seura: Lahden Vasama

Vuoden seurana palkitaan Lahden Vasama. Tämä perinteinen seura teki valtavan urakan kesän SM-viikkon kisajärjestelyissä. Seura kokosi rivinsä ja mahdollista tämän hienon tapahtuman toteuttamisen, jota katsoi YLEN:n kanavilla yli 400 000 suomalaista. SM-viikon jälkeen seura on organisoitunut kurssitoiminnan uuteen uskoon ja toiminta on nousukiidossa.


Vuoden jousiammuntateko: Niko Ylipelkonen

Vuoden jousiammuntatekona nostetaan esille Niko Ylipelkosen urakka uudistetun verkkopohjaisen tuomarikoulutuksen toteutuksessa. Koulutus mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa uusien tuomarien kouluttamisen helpommin, nopeammin ja kustannustehokkaammin. Nikolla oli myös iso rooli Tampereen EMG-kilpailun teknisenä delegaattina. 


Vuoden tapahtuma: European Master Games

Vuoden tapahtumana palkitaan itseoikeutetusti Tampereen EMG-kilpailu, joka kokosi suuren joukon masters-urheilijoita ympäri maailmaa. Kilpailujen järjestäminen tarkoitti Tampereen Jousiampujille ja Pirkanmaan Jousimetsästäjille uusien suorituspaikkojen rakentamista, jotka nostavat lajin harrastupaikkojen tasoa paikkakunnalla uudelle tasolle. Kilpailun läpivienti oli suuri ponnistus molemmille seuroille ja kaikille muiden seurojen vapaaehtoisille. 


Vuoden vapaaehtoinen: Pekka Kansanen

Vuoden vapaaehtoisena palkitaan Pekka Kansanen, joka toimi EMG-projektin vastaavana Tampereen Jousiampujissa. Pekka teki pyyteetöntä työtä useita kuukausia tämän tapahtuman eteen ja oli suuressa roolissa koko projektin mahdollistajana. Ilman Pekan kaltaisia uurastajia ei asiat menisi eteenpäin, kuten Tampereella on nyt todistettu. 


Vuoden sykähdyttävin hetki 2023: Jaakko Setälä ja EMG:n vedenpaisumus

Vuoden sykähdyttävin hetki palkinnon saa Jaakko Setälä, joka tulospalvelun johtajana taisteli luonnonvoimia vastaan Tampereen EMG-kisan viimeisenä päivänä, jolloin kilpailuja käytiin järkyttävässä vesisateessa. Kaikki nuolet eivät kaatosateessa lentäneet tauluun asti, mutta tulokset saatiin kuitenkin kerättyä ja voittajat ratkaistua.