SJAL syyskokouksen päätöksiä

14.10.2022

Liittokokous hyväksyi eilisessä syyskokouksessa talousarvion ja toimintasuunnitelman vuodelle 2022. Toimintasuunnitelman ydinkohdat keskittyvät pandemian jälkeiseen elvyttävään toimintaan, jotka suuntautuvat alue- ja seuratoimintaan kouluttamalla ja kehittämällä seurojen ohjattua toimintaan. Tätä tukee OKM:n osittain rahoittama projekti, jonka turvin olemme saamassa seitsemän aluevalmentajaa työsuhteeseen ja toimiin asian edistämiseksi. Myös huippu-urheilun valmennustoimintaa laajennetaan talja- ja tähtäimettömiin jousiin. LA28-ryhmä kehittää pitkäjänteisesti nuorten kehittämistä kohti kansainvälistä tasoa. 

Pandemian tiputtamat jäsenmäärät ja toiminta ovat jättäneet liiton talouden rajusti tappiolliseksi. Toimintaa on saatava aikaan ja se toisaalta maksaa. Liittohallitus esitti säästösyistä muutosta vakuutusmalliin, jossa olisi osin palattu vanhaan lisensseihin kytkettyyn Sporttiturvaan. Esitykseen sisältyi uusi harrastajalisenssi, joka olisi oikeuttanut divarisarjaan, harrastajasarjaan ja Mökkijousiammunnan SM-kisaan. Liittokokouksessa käytiin pitkä ja hyvä keskustelu aiheesta. Vakuutuskäytännön muutos huoletti ja toisaalta ei haluttu luopua Divari-sarjan avoimesta periaatteesta. Kokous teki aiheesta kaksi esitystä, joistä äänestettiin. Voittaneen esityksen mukaan lisenssimuutoksesta luovuttiin ja jotta osa syntyvästä tappiosta voidaan kattaa, nostetaan aikuisjäsenten jäsenmaksua 5 euroa. Uusi jäsenmaksun hinta on 35 euroa, johon sisältyy mm. Sporttiturvan vakuutus. 

Liittohallituksessa jatkaa seuraavalle kaksivuotis kaudelle Ensio Lehto ja Matti Aaltonen. Uusina jäseninä aloittaa Päivi Harjunpää ja Harri Verho. 

Kokouksen esitysmateriaalin voi lukea täältä (budjettia ja toimintasuunnitelmaa ei ole vielä päivitetty kokouksen tuloksia huomioivaksi):
https://www.sjal.fi/etsijaloyda/materiaalipankki-2/liiton-materiaalit/liittokokousmateriaalit/