Poutapilviä ja nuolikuuroja

3.8.2023

Kevyiden poutapilvihattaroiden alla saivat nuoret ampua kesän 2023 SM-kisansa Turussa. Arcuksen järjestämä kilpailu soljui vaivatta eteenpäin suunnitelman mukaisesti. Pisteiden laskun hitaus ilman kännyköitä vei kierroksilla odotettua enemmän aikaa mutta parempi tarkasti kuin hutasten! Hienosti olivat arcuslaiset laittaneet laskuapuhenkilön pienille alle 11-vuotiaille.

Alkukilpailu tuntui olevan hetkessä ohi, ammuttiinhan yhdessä vuorossa. Sanni Aula 15-v. taljassa teki uuden suomen ennätyksen 659 pistettä! Hyvää ammuntaa, Sanni! Myös Joonas Riippi ampui 9 pisteen päähän suomenennätyksestä 17-vuotiaiden taljassa pistein 674. Muita 600 pisteen ylityksiä oli Aleksi Petäjän 628 17-vuotiaiden tähtäimessä ja Inka Kuusela-Oppaan 628 13-vuotiaiden tähtäinjousessa.  

Peruskilpailun jälkeen nuoret saivat lounasta ja seurakehittäjä laski pää punaisena exceliin Junnu Cupin lopputuloksia. Tänä vuonna Cupin pisteenlasku uudistettiin niin, että yhden kilpailun piti olla SM-kilpailu (joko halli tai taulu) ja 4 parhaan kilpailun Cup-pisteet laskettiin yhteen. Tämä tarkoitti sitä, että muutamassa luokassa vertailtiin kesän parhaita tuloksia ja jopa kisan kymppien määrää. 

Palkinnot jaettiin heti pienten sarjojen SM-mitaleiden jälkeen. Mikäli et ollut paikalla mutta olet ollut SM-hallikisoissa, laittaa seurakehittäjä mitalin tai lusikan postilla tulemaan. 

Junnu Cupin kaikki tulokset täällä.

17-vuotiaiden tyttöjen tähtäinjousen luokka oli kisojen suurin 7 osallistujalla. He alkoivat pudotuksensa ensin. Kun heitä oli 4 jäljellä pääsivät loput luokat mukaan. Tässä vaiheessa autinko paistoi ja ilma oli leppoisen kesäinen. Viivalla ja tauluilla oli varmasti draamaa mutta viivan takana tunnelma oli kesäisen leppoisa - ainakin yleisöllä! Paljon oli jännitystä ja yritystä ilmassa, voittoja ja pettymyksiä ottelujen tuoksinassa. 

Täältä näet lopputulokset: https://arcusry.org/wp

Voittajia 2023 ovat:

11 Lauri Kalajainen TeJa

11V Aake Mäkelä ToJa

13 Inka Kuusela-Opas JoJu

13 V Iisa Loppi JoJu

13T Veeti Rantala Piili

15 Anton Karlström Artemis

T15 Miira Mikkonen WT

15V Onni-Severi Saarenkangas LRJ

T15V Selma Frantz Hood 

15T Viljami Lautala SaiJo

T15T Sanni Aula PoJo

17 Aleksi Petäjä Hood

T17 Inka Limingoja PoJo

17V Alex Laakkonen Hood

17T Joonas Riippi TeJa

20 Eetu Vähälummukka TJA

N20 Emmi Ala-Aho PJA

N20V Elle Haverinen WT

N20T Camilla Nieminen WT

Ja sitten vähän tilastotietoa. Nuoria kilpailijoita oli 46 kappaletta, heistä tyttöjä oli 19 eli n. 40 %. Kilpailijat edustivat 14 seuraa. Eniten kilpailijoita oli Wilhelm Tellistä ja Hoodista (8). Porin Jousiampujat, Pohjan Jousi ja Teuvan Jousiampujat saivat viivalle 4 edustajaa. 

Nuorten saaminen kisoihin vaatii systemaattista työtä: suunniteltuja harjoituksia, ryhmäyttämistä, kannustamista, hauskoja harjoituksia, kilpailuun totuttelemista ja paljon valmentajan tekemää rekrytointia ja vanhempien aktivoimista. Voimia siihen työhön valmentajat! 

Seurakehittäjältä saa kysyä vinkkejä ryhmien perustamiseen, harjoitusten pitämiseen ja voi pyytää ihan pitämäänkin harjoituksia, jos ideat loppuvat.  Muistakaa myös käyttää liiton aluevalmentajia! Saimme hyvän avustuksen tähän toimintaan, pyytäkää valmentajia rohkeasti seuroihin auttamaan.

Kiitos ihanille Arcuksen vapaaehtoisille hienosta kisasta! Teidän kauniin keltaisiin paitoihin pukeutuneet toimihenkilönne piristivät päivää ja pelastivat pulasta jos toisestakin. Hyvin tehty! Ja olympiapronssimitalisti Päiville kiitos niin viisaista sanoista :)

Onnea vielä kaikille nuorille ampujille. Olette mahtavia, jatkakaa samaan tapaan, nähdään hallikisoissa!

Seurakehittäjä Marja