LA28-ryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa Kuortaneella

9.10.2022

Ampujat vasemmalta oikealle Anton Karlström Artemis, Inka Limingoja Pohjan Jousi, Aleksi Petäjä Robin Hood, Eetu Vähälummukka Oulun Jousimiehet, Emmi Ala-Aho Porin Jousiampujat, Alissa Airaksinen Saimaan Jousi, Olive Säynätmäki Robin Hood, Tuuli Kuusela-Opas Jousi-Jussit, Jade Helala Arcus, Matti Korteniemi Länsirajan Jousiampujat, Apollo Björklund Robin Hood, Niko Petäjä Robin Hood, Nea Harila Länsirajan Jousiampujat, Anniina Jalaja Porin Jousiampujat, Meri Ojala Porin Jousiampujat, Lucas Gaetti Porin Jousiampujat, Susanna Helin Arcus. Valmentajina edessä Aleksandra Ruuskanen ja Juhana Rüster.

Perjantain aamupäivästä sunnuntain aamupäivään 9.10.2022 harjoitteli motivoitunut 18 nuoren jousiampujan joukko LA28-ryhmän ensimmäisellä leirillä Kuortaneen urheiluopistolla. Moni oli ensimmäistä kertaa Kuortaneen hienoissa puitteissa ja saattoipa leiri jännittääkin melkoisesti etukäteen! 

Aleksandran mainiot yhteiset pelisäännöt ja Juhanan kannustava puhe asettivat leirille ja ammunnalle hyvän pohjan. Käytiin läpi harjoituksiin ajoissa saapuminen ja ampujan autonomiaa vahvistava oikeus ottaa tauko kehon tai pään niin vaatiessa. Nuolia ja harjoittelutunteja tulee leirillä paljon. Siihen tottuu vähitellen mutta ensimmäisellä leirillä on hyvä oppia kuuntelemaan itseään ja säätelemään sekä harjoitteluvauhtia eli nuolten määrää että omaa vireystilaa.

Harjoitukset alkoivat perjantaina lämmittelyn jälkeen lähipakoissa keihäänheittopaikalla. Nopean alkuarvioinnin jälkeen Miika ja Aleksandra laittoivat tekniikkaklinikan käyntiin ja Juhana piti huolta muiden harjoitusten kulusta ja valmennuksesta. Jokaiselle ampujalle annettiin aikaa ja huomiota: läksyä eli harjoiteltavia asioita napsahti jokaiselle ampuja- ja valmentajaparille. Opeteltavan asian kehittymistä seurataan videoilla, joita lähetetään kommentoitavaksi tasaisin väliajoin. Aleksandra tekee myös kotikäyntejä ampujien harjoittelupaikoille seuraamaan kehittymistä.

Ohjelma oli tehty niin, että ammunnan kanssa vuorottelivat venyttely- ja omankehonpainoharjoitteluliikkeet, jotta ampujat voivat viedä harjoittelunsa uudelle tasolle. Pelkkä ampuminen kun riittää vain tiettyyn pisteeseen asti. Myös lämmittelyä sekä koordinaatiota harjoiteltiin. Ikäkausiurheilijan harjoittelun on hyvä olla monipuolista. Antti Tekoniemi tarinoi runsaiden vinkkien kera jousiampujaksi kasvamisesta ja huippuampujaksi kehittymisestä. 

Nuorten suosikki taisi kuitenkin olla lauantai-illan ryhmäytyminen. Erilaisten leikkien ja pelien kautta ampujat oppivat toistensa nimet sekä luottamaan toisiinsa. Hiki virtasi ja nauru raikui! Pitkät harjoittelupäivät päätettiin muutenkin rennosti suuren suosion saavuttaneen ja vuosien saatossa Juhanan leiriä varten kehittämään höntsäpalloon. Jos kiinnostuit, kysy leiriläisiltä ;)

Lauantaiaamuna osa uusimmista ja nuorimmista leiriläisistä oli jo valmista kauraa. Kokeneemmat menivät ja porskuttivat vielä lujaa ampuen harjoituksia, tekniikkaa ja joukkuekisaa. Aleksandra esitteli ampumahihan eli shot trainerin (Formaster) kanssa harjoittelua. Siitä löytyy pieni demovideo liiton Facebookin ja Instangramin puolella. 

Nuoret saivat sanoa mielipiteensä leirin ohjelmasta  ja odottavat jo toistensa näkemistä joulukuun leirillä. Sillä aikaa harjoitellaan Miikan ja Aleksandran antamia asioita ja kilpaillaan alkutalven kilpailuissa.