Jousiammuntaa etuviistosta

10.3.2024

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin loppuivat SM-viikon kisat jousiammunnan osalta. Tv-tähtemme olivat Gajane Bottinelli & Taru Kuoppa, Sampo Ronkanen & Antti Tekoniemi sekä Jere Laine & Mika Rutonen ja heidät näette Yle Areenan lähetyksessä tästä. Kaikki tulokset täältä.

Tulokset:

Naiset tähtäin: 

 1. Taru Kuoppa, LaVa
 2. Gajane Bottinelli, Erä
 3. Iida Tukiainen, WT

Yleinen tähtäin:

 1. Sampo Ronkanen, KyJo
 2. Antti Tekoniemi, TJA
 3. Samuli Piippo, OJM

Yleinen talja:

 1. Jere Laine, ToJo
 2. Mika Rutonen, VJA
 3. Antti Peltoniemi, Erä

Naiset vaisto:

 1. Sari Seurujärvi, InJo
 2. Anna Heinänen, Hood
 3. Sanni Marjanen, Jy-Su

Yleinen vaisto:

 1. Timo Rauhala, InJo
 2. Antero Taikina-Aho, InJo
 3. Marco Sundman, Arcus

Naiset pitkäjousi:

 1. Paula Virmasalo, WT
 2. Inke Alaja, Hood
 3. Mari Jämsen, WT

Yleinen pitkäjousi:

 1. Pekka Jalkanen, KiJo
 2. Esa Lehtorinne, RiJo
 3. Janne Huovinen, Artemis

Naiset perinnejousi:

 1. Marja Raisoma, Hood

Yleinen perinnejousi:

 1. Thomas Enckell, WT
 2. Juha Juvani, Saijo
 3. Markus Korhonen, KeJo

Sari Seurujärvi Inarinjärven Jousista tekin 25 m naisten 50-v. vaistoluokan uuden maailmanennätyksen. Onnea Sari! Mahtavaa ammuntaa! Vanha ennätys parani 26 pisteellä. Maailmanennätykset näkee muuten täältä. 

Kisa valtavassa Hipposhallissa jäi kyllä mieleen vuosiksi eteenpäin. Musiikki pauhasi, karjaisut raikuivat ja tanner tömisi, kun painonnostajat, kahvakuulailijat ja kädenvääntäjät mittelivät omaa SM-kisaansa seinäverhon toisella puolella. Osaa ampujista melu ei haitannut, osa sanoi, ettei klikkeriä kuulunut ja kyllähän se lattiakin tärisi taljoilla jalkojen alla kriittisessä vaiheessa. Huippuampujat olivat omassa kuplassaan, jonka sisälle mikään ei päässyt.

Jousiammunta on ollut SM-viikon ohjelmistossa jo alusta asti ja hyvin meidät oli tiedotuksessa huomioitu. Ohikulkijat tulivat mielenkiinnosta katsomaan; jousiammunta on näyttävä ja tyylikäs laji. Moni kysyi, missä lajia voi kokeilla. Toivottavasti Jyväs-Sulka saa paljon uusia jäseniä tulevaisuudessa! 

Kuten kaikki jousiampujat huomasivat väistämättä, eri lajien kulttuurit ovat erilaisia. Meidän vieressämme ähistiin, karjuttiin ja kärsittiin. Snookerista jäi mieleen tyylikkäät kauluspaidat ja hillityt suosionosoitukset, taekwondosta kuului tasaisesti kiljaisuja katan aikana (liikesarjojen SM). Kriketinkin osallistujat kävivät lauantain aamukisan aikana katsomassa meitä. Itse he olivat melko karussa paikassa jäähallin harjoitushallissa.

Osallistujia olisi mahtunut enemmänkin paikalle ja varsinkin naisia. Osallistujia oli yhteensä 84, heistä 22 oli naisia. Tämä tekee 25 %. Hoi naiset, rohkeasti mukaan! Lajimme on valtavan tasa-arvoinen. Hyvä naisampuja haastaa hyvän miesampujan. Tekniikan oppiminen, ampuminen ja paineensietokyky on meillä tasa-arvoinen asia!

Illan finaaleita oli uskomattoman hienoa katsoa tv.stä! TV:n kuvakulma etuviistosta on aina jännittävää nähtävää, sillä eihän siihen kulmaan kentällä katsoessa mitenkään pääse. Mahtavaa oli nähdä huippuampujiemme ilmeitä, hymyjä ja hermostuneita ilmeitä, käden tärinää, ankkurointien napsumista kohdalleen ja upeita osumia kaikesta jännistyksestä huolimatta. Hyvä te! Olemme teistä ylpeitä. Esalle kiitos kommentaattorina olosta, hyvin meni!

Seurat, muistakaa joukkuekilpailut. Niissä yhteisöllisyys puhkeaa kukkaan ja motivoi riviampujiakin harjoittelemaan pimeinä marraskuun iltoina. Sen mukavan seurakaverin kanssa kun on jännittävää lähteä myöhemmin SM-kisoihin taistelemaan oikeasta mitalista!


SeurakehittäjäYleisen taljajousen voittaja.
Naisten tähtäinjousen kolme parasta.
Miesten tähtäinjousen finaaliampujat.
Yleisen taljaluokan kolme parasta.
Naisten pitkäjouset mitalistit.