Jean Pierre Antoniosille Pariisin maapaikka ja pronssimitali

8.3.2024

Jean Pierre Antonios voittanut Suomelle maapaikan Pariisin Paralympialaisiin sekä henkilökohtaisen pronssimitalin Dubain Fazza maailmanranking turnauksessa. 


Antonios oli alkukilpailun jälkeen viides. Vakuuttavalla ammunnalla, Antonios eteni semifinaaliin jossa hän kohtasi Iranin Mohammadreza Zandin. Ammunta oli tasaista molemmilla, ja ratkaistiinkin lopulta uusintanuolella. Voittaja oli lopulta Zandi, joten Antonios eteni pronssiotteluun. Pronssiottelussa Antonios kohtasi Italian Maurizio Panellan kenet hän voitti selvästi pistein 135-120. 


Miesten W1 taljaluokassa maapaikkoja Pariisiin oli tarjolla kaksi, mikä tarkoitti että kultafinaaliin olisi päästävä. Antonios lähti ampumaan kolmannelta sijalta. Semifinaaliin päästyään vastassa oli Iranin Zandi, mutta Antonios piti suunnitelmasta kiinni ja voitti ottelun pistein 138-131. Näin maapaikka Pariisin oli saavutettu. Antonios oli ranking turnauksessa lopulta toinen, pistein 135-136 Turkin Yigit Caner Aydiniä vastaan. 


Suomella on nyt kaksi maapaikkaa Pariisin Paralympialaisiin. Jere Forsbergin avoimen taljaluokan lisäksi on Suomella nyt maapaikka myös miesten W1 taljaluokassa. Harvalla maalla on maapaikat molempiin luokkiin.


Paljon Onnea!!!