In Memoriam Aarre Lindroos

24.5.2023

Suruviesti Vaasasta tavoitti jousiammuntaväen. Vaasan Diana-57:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja juniorivalmentaja Aarre Lindroos (s. 1948) on nukkunut pois 15.5.2023.

Aarre oli rakentamassa jousiammunnasta merkittävää urheilumuotoa Vaasassa. Hänen ansionaan voidaan pitää, että Diana-57 on ollut yksi suurimmista jousiammunnan junioriseuroista 2000-luvulla. Jousiammunnan saralla ei liene yhtään osa-aluetta, jossa Aarre ei olisi ollut mukana. Hän toimi Diana-57:n puheenjohtajana peräti kahdenkymmenen vuoden ajan (1993-2012). Seuran hallituksessa hän aloitti 1986.

Aarre kouluttautui 80-luvulta alkaen valmentajaksi ja tuomariksi, toimien näissä tehtävissä vuosikymmenten ajan. Hän oli tuttu näky Dianan junioreiden matkassa kilpakentillä. Poikiaan Teroa ja Pasia hän valmensi menestyksekkäästi vuosien ajan ja mestaruuksien arvoisesti. Itse kilpailessaan hän saavutti useita SM-mitaleja ja teki myös SE-tuloksia taljajousiluokassa.

2000-luvulla Lindroos toimi Dianan-57 nuorten kilparyhmän ja Urheiluakatemian valmennusryhmän valmentaja. Hän oli viime vuosiin asti mukana vaasalaisten juniorien mukana niin valmennusleireillä kuin kisamatkoilla. Aarren rauhallinen ja lempeä tapa ohjata ja valmentaa jäi mieleen ja loi turvallisen ja hyvän ympäristön harrastaa ja olla.

Koko suomalainen jousiammuntaperhe jää kaipaamaan Aarretta ja haluaa kertoa osanottonsa hänen perheelle ja läheisille.