European Masters Games Tampereella

29.6.2023

Kuluneen viikon aikana käytiin Tampereella European Masters Games monilajitapahtuma, jossa oli mukana yli kaksikymmentä lajia. Ja tottakai jousiammunta oli vahvasti mukana. Tampereen kaupunki oli investoinut mittavasti rakentamalla upean jousiammuntakeskuksen Mustavuoreen ja olemalla mukakana rahoittamassa Sasiin tehtyä maastorataa. Kisan järjestlyistä vastasi tauluammunnassa Tampereen Jousiampujat ja maastossa Pirkanmaan Jousimetsästäjät. 

Osallistujia EMG:n jousiammunnssa oli 34 maasta (kaukaisimmat Brasiliasta, Meksikosta ja Hong Kongista) ja ampujia maastossa hieman yli sata ja tauluammunnassa 242. Vapaaehtoisia talkoolaisia osallistui järjestelyihin kymmenittäin koko viikon ajan. Sasin maastokisa oli rakennettu vaativaan maastoon. Rata haastoi niin ammuntataitoja kuin fyysistä kuntoakin. Sää kaksipäiväisen ja 48 rastin kisan ajan oli kohtuullisen lämmin ja ajoittain jopa helteinen. 

Taulaummunta käytiin perjantain ja lauantain aikana siten, että perjantaina ammuttiin alkukilpailut kaikissa luokissa ja lauantaina pudotukset kahdessa osassa. Perjantaina ammuttiin kauniissa kesäsäässä ja lauantaina tämän vastakohtana erittäin sateisissa olosoissa. Vettä satoi ajoittain jopa niin paljon, että kisa jouduttiin hetkeksi keskeyttämään. 

EMG:n pääasia on yhdessä kilpaileminen reilussa hengessä ja hauskan pitäminen.  Tunnelma oli hyvä koko viikon ajan, vaikka sää ja kilpailun laajuus asettikin välillä järjestelyille haasteita. Suurin kiitos kuuluu kaikille vapaaehtoisille eri tehtävissä, jotka mahdollistivat tämän hienon jousiammuntaviikon. 

Suomalaiset keräsivät kisoista lukuisia mestaruuksia ja mitalisijoja. Kaikki tulokset on luettavissa alla olevista linkeistä. 

Tauluammunnan tulokset: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=14306

Maastoammunnan tulokset: https://www.ianseo.net/Details.php?toId=14305

Kuvat: TJA ja SJAL