Muutoksia kilpailuanomusten määräaikoihin ja STAR-kilpailuihin

Anne Lantee
28.1.2015

Liittohallitus aikaisti kilpailuanomusten määräaikoja ja muutti STAR-kilpailuja koskevia kriteereitä.

Liittohallitus päätti saamansa palautteen perusteella siirtää kilpailuanomusten määräaikoja aikaisemmaksi, sillä kilpailukalenterin on toivottu olevan aikaisemmin valmiina. Jatkossa ulkokauden kilpailuanomukset tulee toimittaa jo 30.11. mennessä (aiemmin 31.1.)  ja sisäkauden kilpailuanomukset 30.4. mennessä (aiemmin 31.5.)

Hallitus myös muutti STAR-kilpailuja koskevia kriteerejä ja poisti kokonaan erillisen STAR-kilpailumaksun, joka aiemmin oli 100 euroa. STAR-kilpailuja myönnetään jatkossa korkeintaan kolme ulkokaudelle ja kolme sisäkaudelle. Näiden lisäksi SM-kilpailut ovat automaattisesti STAR-kilpailuita.

STAR-kilpailujen myöntämiselle on neljä keskeistä kriteeriä: STAR-kilpailusääntöjen noudattaminen, kilpailukentän tai -hallin riittävä taso, suunnitelma siitä, miten kisa näkyy paikkakunnalla mediassa ja potentiaaliselle yleisölle ja kilpailukutsun laatiminen myös englanniksi. Jos hakijoita on enemmän kuin myönnettäviä STAR-arvoja, kriteerit täyttävien kesken verrataan viestintäsuunnitelmaa ja kilpailujen jälkianalysointeja aiemmista kisoista.