Karsintainfot

Juniorien tauluammunnan MM 2021 (Wroclaw, Puola 9-15.8.2021Yleistä

Ampujat ilmoittautuvat kiinnostuksensa MM-kilpailupaikasta valmennuspäällikölle (Juhana Rüster, valmennus@jousiampujainliitto.fi) 14.5.2021 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova (poislukien loukkaantumiset yms pakottavat esteet).

Karsinta ja taloudellinen tuki

Erillisiä karsintakisoja ei ammuta. Karsinta perustuu tulosrajan saavuttamiseen (kts alla). Tulosrajan voi ampua kaikissa SJAL:n kalenterissa olevissa kilpailuissa ja kaikissa ulkomailla ammuttavissa WA:n sääntöjen mukaisissa kilpailuissa. Ulkomailla ammutuista tuloksista on informoitava SJAL:a.

Kilpailusta ei ole julkaistu vielä tässä vaiheessa kilpailukutsua (tilanne 8.4.). Tässä vaiheessa ei määritetä karsinnan takarajaa, koska ilmoittautumisajat eivät ole tiedossa. Karsinnan päättymispäivä annetaan heti kun saamme lisää tietoa.

Joukkuetta voidaan tarvittaessa harkintaan perustuen täydentää vuoden 2021 maajoukkueampujilla. Tasatuloksissa korkein yksittäisen kisan tulos voittaa.

Jos kororarajoitukset estävät karsintakilpailujen järjestämisen kotimaassa, otetaan käyttöön kauden 2020 tilastot ulkokauden osalta.

Karsintarajoja on kaksi. Alempi on minimitulos ja korkeampi matkatukeen oikeuttava raja. Matkatuen suuruus on noin 500€. Minimituloksen ampuneille maksetaan osallistumismaksut. Hyvistä sijoituksista itse MM-kisassa voidaan lisäksi maksaa harkinnanvaraista menestysbonusta viime vuosien malliin.

Luokka Minimiraja / Tukiraja

Kadettitytöt tähtäinjousi 600 / 620
Kadettipojat tähtäinjousi 610 / 635
Kadettitytöt taljajousi 620 / 640
Kadettipojat taljajousi 640 / 670
Juniorimiehet tähtäinjousi 610 / 625
Juniorinaiset tähtäinjousi 600 / 615
Juniorimiehet taljajousi 650 / 680
Juniorinaiset taljajousi 640 / 670

Lisätietoja: Juhana Rüster (valmennus@jousiampujainliitto.fi)

 

 

 

EM 2021 ja Olympiakarsinta 2021

 

Olympialaisten siirron takia karsinta käynnistetään uudestaan kesällä 2020. 

2021 EM ja OG -Karsinta on kaksiosainen.

 • Vuoden 2020 aikana ammutut alkupisteet muodostavat ensimmäisen osan, kevään jatkokarsinta järjestetään Kuortaneella alkuvuodesta 2021 maajoukkueleirin yhteydessä.

 • Kuortaneen maajoukkuleirille kutsutaan kesältä 2020 kauden tilastojen 8 parasta mies- ja naisampujaa. Poisjääntejä ei paikata.

 • Vuodelta 2020 alkupisteiksi karsintaan lasketaan Taulu-SM-kisojen (Iitti) alkukisan / Ranking-finaalin (Kotka) alkukisan parempi tulos siten, että:

 • miehissä alkupisteiksi saa mukaan pisteet, jotka ylittävät 620

 • naisissa alkupisteiksi saa mukaan pisteet, jotka ylittävät 580

 • jos ampuja ei pysty osallistumaan kumpaankaan kisaan, mutta on kauden tilastoissa 8:n joukossa, alkupisteiksi jatkokarsintaan tulee nolla pistettä.

 • Jatkokarsinnan yksityiskohtainen kilpailumuoto Kuortaneella julkistetaan myöhemmin, mutta luonteeltaan se tulee muistuttamaan kevään 2020 karsintaa.

 • Karsinnan 3 parasta edustaa EM-kisoissa ja karsinnan neljäs osallistuu neljäntenä Pariisin WC:iin.

 • Muut karsinnan säännöt vuodelta 2020 ovat soveltuvin osin voimassa.

 • Koronatilanteen takia kilpailujen järjestämisen epävarmuus voi aiheuttaa yllä olevaan muutostarvetta.

 • Osallistuakseen talven jatkokarsintaan on sitouduttava osallistumaan sekä EM-kisoihin että tarvittaessa viimeiseen OG-karsintaan, mikäli karsintatilanne näin osoittaisi. Pois lukien loukkaantuminen.

 • Valmennusjohdolla on mahdollisuus kilpaurheilullisista lähtökohdista ja painavista syistä päättää toisin.

 

Olympiakarsinta 2021 (periaatteet)

 1. OG-kisaan lähetetään paras mahdollinen joukkue
 2. Lopullinen päätösvalta on Olympiakomitealla. SJAL:n hallituksella on esitysoikeus valmennusjohdon selonteon perusteella. Valmennusjohdolla on oikeus arvioida urheilijoiden terveyteen (loukkaantumiset) tai muut vastaavat kilpailukykyyn olennaisesti vaikuttavat seikat.
 3. Paikan 2021 saavuttaneet ovat lähtökohtaisesti Olympiakomitealle esitettävät urheilijat. Jos esitettävä urheilija on toinen kuin paikan ampunut, on tämän perustuttava erittäin painaviin syihin liittyen urheilijan terveyteen tai selkeästi heikentyneeseen tuloskuntoon suhteessa muihin.

Tarvittaessa viimeiseen OG-karsintaan osallistuva joukkue on EM-joukkue + mahdollisesti karsinnan 4. Mikäli urhelija saavuttaa henkilökohtaisen paikan vuonna 2019, on hänellä oikeus osallistua viimeiseen OG-karsintakisaan joukkueen neljäntenä, vaikka jäisi EM-karsinnassa 4 parhaan ulkopuolelle.

Joukkuekarsinnan joukkue määräytyy viimeisen OG-karsinnan alkukisan perusteella, jossa kolme parasta muodostavat joukkueen.

 

Taljajousen EM-kisat 2021 (Turkki, Antalya)

 

Tauluammunnan EM-kisojen uusi päivämäärä on 31.5.-6.6.2021. Kisoihin aloitetaan uusi karsinta (koskee taljan ja tähtäinjousen joukkeita). 

Ampujat ilmoittautuvat kiinnostuksensa EM-kilpailupaikasta valmennuspäällikölle (Juhana Rüster, valmennus@jousiampujainliitto.fi) 6.8.2021 mennessä. Sitovat ilmoittautumiset (valituille) viimeisen karsintakisan jälkeen. 

Karsinta järjestetään kesällä 2021s

Karsintakilpailuja on kaksi:

1) Tauluammunnan-SM peruskisa 7-9.8 (Iitti)
2) Ranking finaali (peruskisa) 29.8. (Kotka)

Karsintatulokseksi lasketaan paras tulos näistä kahdesta kilpailusta. Tasatuloksissa noudatetaan kilpailusääntöjä (x:t, kympit, ysit..). Tämän jälkeen ratkaisee kauden tilastojen toiseksi paras tulos. Kolme parasta valitaan joukkueeseen. 

Karsinnassa on lisäksi tulosraja. Karsintarajan ampuneille maksetaan osallistumismaksut. Hyvistä sijoituksista itse EM-kisassa maksetaan harkinnanvaraista menestysbonusta viime vuosien malliin. Rajojen asetennassa on käytetty referenssinä edellisten arvokisojen tuloksia.

Luokka / Karsintaraja

Miehet taljajousi 690
Naiset taljajousi 680

Lisätietoja: Juhana Rüster (valmennus@jousiampujainliitto.fi)

 

3D MM kilpailuiden karsinta vuodelle 2021

Karsintakilpailut

SJAL määrittelee kolme (3 kpl) karsintakilpailua joiden tulokset otetaan mukaan karsintatulokseen. Tulokseen lasketaan mukaan edellä mainituista kolmesta (3) kilpailusta kahden (2) paremman tulos ja summataan yhteen. Mikäli suunniteltujen kilpailuiden järjestelyissä tulee "force major" -tasoisia ongelmia, kerrotaan alla miten ja missä järjestyksessä voidaan karsintakilpailuita korvata muilla kilpailuilla. Muutoksista karsintaan hyväksyttävistä kilpailuista ilmoitetaan ampujille viivytyksettä:

 1. Jos vuonna 2021 ammutaan kolme (3) karsintakilpailua , otetaan kahden (2) parhaan kilpailun tuloksen summa karsintatulokseksi.
 2. Jos vuonna 2021 ammutaan vain 2 kilpailua, voidaan yhden kilpailun tulos korvata aiemman vuoden (2020 3D-SM kilpailut, Riihimäki)  tuloksella. Tällöin karsintatulokseen voidaan laskea yhden karsintakilpailun sekä mainitun kilpailun tulokset. Karsintatulokseen otetaan mukaan ampujalle edullisempi tulos.
 3. Mikäli vuonna 2021 ei ole mahdollista järjestää yleisiä kilpailuita karsintaa varten, tavoitteena on järjestää erillinen karsintakilpailu. Tämä optio määräytyy vallitsevan tilanteen mukaan ja tullaan kommunikoimaan kevään 2021 aikana.

Molemmat karsintatulokset eivät saa olla ammuttuja samalta radalta (huom.: Maaston kotikenttäetu). Mikäli urheilijalla kuitenkin molemmat tulokset on ammuttu samalta radalta, lajivastaava voi käyttää tässä omaa harkintaansa tarpeen mukaan.

Karsintaan mukaan otettavat kilpailut julkistetaan liiton foorumilla, maastoryhmän FB -ryhmässä ja Slackissä.

Paremmuusjono

Jonossa huomioidaan ne urheilijat, jotka ovat määräpäivään mennessä ilmoittaneet kiinnostuksensa lähteä Kv-kilpailuihin. Vertailussa huomioon ne urheilijat, jotka ovat ampuneet vähintään luokkansa B-rajaa vastaavan tuloksen ainakin yhdessä karsintaan nimetyssä kilpailussa.

Mikäli kahdella tai useammalla urheilijalla on samat vertailupisteet, paremman yksittäisen tuloksen ampunut urheilija sijoittuu ylemmäs, mikäli sekin on sama, verrataan urheilijoiden kaikkia karsintakilpailujen tuloksia. Viime kädessä urheilijoiden keskinäinen sijoitus paremmuusjonossa ratkeaa yhden nuolen Shoot-off ammunnalla tai lajivastaavan tekemällä harkinnalla.

Ilmoittautuminen karsintaan ja ilmoittautumisen peruminen

Urheilijat ilmoittautuvat kiinnostuksensa kilpailupaikasta maastoammunnan lajivastaavalle 1.3.2021 mennessä. Ilmoittautumalle karsintaan urheilija ilmaisee olevansa sitoutunut lähtemään kisamatkalle, mikäli sijoittuminen karsintakilpailuissa sen mahdollistaa. Mikäli urheilija ei ennakkoilmoittautumisesta poiketen ei olekaan halukas lähtemään kisamatkalla, on hänen ilmoitettava asiasta viipymättä, mutta kuitenkin niin että muutokset voidaan tehdä ilman sakkoja tai muita kuluja.

Mikäli urheilija tekee perumisen määräajan jälkeen eikä lähdekään kisamatkalle, on urheilija velvollinen korvaamaan SJAL:lle tästä aiheutuneet kustannukset. Ilmoittautuminen ja peruminen tehdään joko sähköpostilla tai tekstiviestillä maastoammunnan lajivastaavalle, joka kuittaa perumisen samalla tavoin.

    Luokka  B-raja / A-raja
Miehet talja    430 / 485
Miehet vaisto   370 / 420
Miehet longbow   295 / 350
Miehet instinctive 340 / 390
Naiset talja    400 / 450
Naiset vaisto   300 / 365
Naiset longbow   220 / 270
Naiset instinctive 270 / 320

Lisätietoja: Maastolajivastaava Harri Verho (harri@jousiampujainliitto.fi)

PDF-tiedostoTähtäinkarsinta2020.pdf (76 kB)
Tähtäinkarsinnan tilanne kesän 2019 jälkeen. Kahdeksan parasta jatkaa Kuortaneen karsintaan tammikuussa.
em_mm.gif (50 kB)
MM-karsinta 2018-2019