Opettajille


Täysosuma! - Bullseye! - jousiammuntaa alakouluille


Jousiammunta on erittäin toivottu laji alakouluissa. Se on vaan niin hauskaa!

Taito- ja tarkkuuslajina jousiammunta harjoituttaa keskittymiskykyä sekä silmä-käsi-koordinaatiota. Se on lisäksi hurjan helppoa ja antaa oppilaille onnistumisen elämyksiä. Jousiammunnasta innostuvat helposti myös lapset, jotka eivät muuten tunnu pitävän liikunnasta.


Suomen Jousiampujain Liitto esittelee jousiammuntaa kouluissa Täysosuma! - Bullseye! -konseptin avulla.

Katso miten hauskaa ja helppoa jousiammunta on:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Konseptiin kuuluvat turvalliset imukuppinuolelliset jousisetit, joita voi ostaa liiton seurakehittäjältä seuratoiminta@jousiampujainliitto.fi. Nuoli ja jouset näkyvät yllä kuvassa. Yhden setin hinta on 70 € (hintaan sisältyy tilauskulut Ranskasta). Settiin kuuluu jousi, kolme nuolta ja maalitaulu. Kaikki ovat kestäviä ja oikeilla lapsilla tositilanteissa testattuja.

Katso tästä jousen esittely ja setin kokoamisohjeet: https://www.youtube.com/watch?v=7F9TuwVIeIQ

Innostuitko?! Tästä saat ladattua tekniikka- ja turvallisuusohjeet. Sen alla nopeat kuvalliset ohjeet tekniikan tärkeimmistä vaiheista.

Jousiammunta-asento: jalat hartioiden levyisessä haara-asennossa, viiva jalkojen välissä, varpaat viivan suuntaisesti, seiso suorassa. Laita nuoli jouseen napsauttamalla nuolen nokki jänteeseen muovipalojen väliin.
Seiso sivuttain tauluun.
Oikeakätisellä ampujalla jousi on vasemmassa kädessä. Paina käsi kahvaan kiinni tukevasti, ihan kahvan yläosaan.
Ote jänteeltä: kolme sormea nuolen alla, älä kahmaise jännettä syvälle, ensimmäisestä nivelestä riittää hyvin.
Käännä pää tauluun päin. Nosta kummatkin kädet silmien korkeudelle jousikäsi suorana.
Vedä jännettä taaksepäin poskelle niin, että rystynen tulee tiukkaan ankkuriin poskiluun alle. Tähtää nuolen kärjellä tauluun.
Laukaistessa rentouta jännekäden sormet ja anna jänteen lähteä sormista. Käsi lähtee taaksepäin kaulalle. Pidä asento hetkisen kunnes nuoli osuu tauluun.
Kun kaikki ovat ampuneet nuolensa, hakekaa yhdessä nuolet tauluilta. Imukuppinuolissa on pieni väkänen, josta vetämällä nuoli lähtee helposti irti taulusta.