Tero Pyylampi

 Nimi: Tero Pyylampi
Syntymävuosi ja -paikka: 1988, Tampere
Aselaji: Tähtäinjousi
Kotipaikka: Tampere
Seura: Tampereen Jousiampujat
 

Nimi & seura & valmentajan nimi:

Tero Pyylampi, Tampereen Jousiampujat, ensimmäinen ja pitkäaikaisin valmentaja Rauno Hilke, sittemmin Miika Aulio, tällä hetkellä ei vakituista valmentajaa.

Milloin aloitit jousiammunnan, miksi ja mitä saat siitä itsellesi?

Aloitin jousiammunnan 2010. Huomasin lajin meditatiiviseksi ja se vei tehokkaasti ajatukset pois koulu- ja työstressistä. Nämä havainnot pätevät edelleenkin - ampuessa ei tule mietittyä työkiireitä.  

Kerro harjoittelustasi

Edellisten vuosien nuolimäärät ovat vaihdelleet 30 000 - 45 000 välimaastossa. Vuosi 2020 kului jonkinlaisessa koronakaamoksessa, jolloin laukausmäärät jäivät todella alhaisiksi. Asiaan vaikuttaa myös suorittamani Green Card ja innostus Golfin pelaamiseen ammunnan ohella.

Tavallisesti minulla oli ammuntaharjoitukset kuutena päivänä viikossa, oheistreeninä kävin kuntosalilla sekä lenkillä pari-kolme kertaa viikossa. Nyt olen käynyt kolmena päivänä viikossa treenaamassa, pääasissa ylläpidonomaisissa treeneissä.

Mielestäsi parhaat jousiammuntasaavutuksesi

Mielestäni merkittävimmät saavutukseni ovat opiskelijoiden MM-kisojen 17. sija vuonna 2014, hallitsemani Suomen ennätykset, ennätykseni 664 pistettä 70 m kierrokselta sekä 1300 pisteen ylitys Fitalla.

Mikä on 70 metrin kierroksen virallinen ennätyksesi ja mikä on paras tuloksesi vuonna 2020?

664 pistettä.