Vuoden 2019 parhaat

Juhana Rüster
8.4.2020


Edellisen vuoden parhaat on perinteisesti julkistettu halli SM-kisojen yhteydessä. Nyt emme odota tämän asian kanssa syksyyn, vaan julkistamme listan vuoden 2019 parhaista ja palkituista näin sähköisesti.

Tässä nämä tulevat:

Vuoden Jousiampuja 2019: Mikko Juutilainen (Wilhelm Tell)

  • Mikko valittiin nyt toista vuotta peräkkäin vuoden parhaaksi jousiampujaksi. Hänen sijoituksensa (viides) Las Vegasin kilpailuissa oli paras kansainvälinen meriitti vuoden 2019 aikana. Kilpailu on maailman suurin hallikilpailu ja kerää yhteen maailman parhaat taljajousiampujat. Mikon suoritus (täydet 900 pistettä) ja sijoitus viidenneksi olivat kovan luokan suoritus. 

Vuoden Juniori 2019: Eetu Vähälummukka (Oulun Jousimiehet)

  • Eetu nappasi hienosti hopeaa NUM:n Nordic kadetti sarjassa, joka oli kisojen suurimpia luokkia. Hän edusti myös Suomea Madridin juniorien MM-kilpailuissa sijoittuen 57. Eetu on lupaavimpia kadetti-ikäisiä junioreitamme.

Vuoden Jousiammuntaseura 2019: Iitin Jousiampujat

  • Iitin Jousiampujat oli suuressa roolissa Vantaan SM-viikkotapahtumaa järjestettäessä. Pienen seuran yhteisöllisyys ja kyky saada tapahtumia ja toimintaa aikaan on esimerkkinä kaikille maamme jousiammuntaseuroille.

Vuoden Jousiammuntatako 2019: Antti Vikström (Oulaisten Sulka)

  • Vuoden 2019 jousiammuntatakona palkitaan Antti Vikströmin huikea 590 tulos 18m matkalla Vaasassa 7.12. Antti paransi vielä vuoden 2020 alussa Kemissä tulosta kahdella pisteellä. Tulokset ovat parhaita Suomessa ammuttuja 18m tuloksia sitten Jari Lipposen SE:n (592).

Vuoden Jousiammuntapahtuma 2019: Itä-Suomen piirin järjestämät alueleirit Tanhuvaarassa 

  • Vuoden 2019 jousiammuntatapahtumana palkitaan Itä-Suomen piirin aluetoimintana järjestetyt Tanhuvaaran leirit. Leiritoiminta on kerännyt alueen seuroissa suuren suosion. Tanhuvaaran Urheiluopisto on ottanut toiminnan ilolla vastaan ja investoi opistolle leirityksiä varten taustat. Toiminnan priimusmoottoreina ovat olleet Itä-Suomen aluevalmentajat Kimmo Oikarainen, Jouni Pekander ja Tero Tuomisto. Lisäksi mukana ovat olleet Itä-Suomen piirin aktiivit. 

 

SJAL onnittelee ja kiittää kaikkia palkittuja! Kiertopalkinnot toimitetaan postitse tai kesän kilpailuihin.