Haavisto jatkoon taljajousessa

Anne Lantee
7.7.2011

Jari Haavisto eteni 32 parhaan joukkoon.
Jari Haavisto eteni 32 parhaan joukkoon.

Suomen Jari Haavisto selvitti tiensä 32 parhaan joukkoon Italiassa käynnissä olevissa tauluammunnan MM-kilpailuissa. Kilpailu jatkuu huomenna.

Porilainen Jari Haavisto voitti ainoana suomalaisena molemmat pudotusottelut aamupäivällä käydyssä taljajousen pudotuskilpailussa. Haavisto peittosi ensimmäisessä ottelussa Kreikan Athanasios Kostopouloksen pistein 144–140. Toisessa ottelussa vastaan tuli toinen suomalainen, Timo Kivimaa, joka oli ensimmäisellä kierroksella voittanut Saksan Julian Scriban tiukassa ottelussa pistein 144–143. Alkukilpailussa 15:nneksi sijoittunut Haavisto vei ottelun lopulta pistein 147–143 ja eteni 1/16-pudotuskierrokselle. Kivimaan sijoitukseksi tuli 33:s.
 
”Tosi kiva päivä oli ampua. Ammunta ei ollut ihan niin rentoa, kuin olisi voinut olla, mutta osui silti riittävän hyvin. Huomenna kaikki matsit ovat voitettavissa tai helposti hävittävissä”, Haavisto mietti.
 
”Olen tyytyväinen, koska onnistuin näissä kisoissa ampumaan paremmin kuin tällä kaudella kotimaassa”, Kivimaa totesi.
 
Marko Järvenpää ampui ensimmäisellä kierroksella kovan tuloksen 147, joka sivuaa Suomen ennätystä, mutta vastassa ollut Etelä-Korean Yong Hee Choi ei antanut mahdollisuuksia ampumalla täydet pisteet 150. Tulos jää kahden sisäkympin päähän ME:stä. Järvenpään sijoitukseksi tuli 57:s.
 
”Karsinnan katastrofin jälkeen olen tosi tyytyväinen pudotuskilpailun tulokseen”, Järvenpää sanoi.
 
Naisten puolella Anne Lantee ja Erja Järvenpää kohtasivat heti ensimmäisen kierroksen ottelussa. Lantee oli tällä kertaa parempi pistein 142–126. Lanteen tulos on uusi Suomen ennätys. Toisella kierroksella hän kohtasi alkukilpailun 10:nneksi sijoittuneen Filippiinien Jennifer Dy Chanin mutta joutui taipumaan pistein 136–140. Lanteen sijoitukseksi tuli 33., Järvenpää oli sijalla 57.
 
”Fiilis oli hyvä ja riittävän rento, mutta toisessa ottelussa laukaisuvaiheessa tapahtui jotain ylimääräistä, koska nuolet eivät löytäneet yhtä hyvin keskelle”, Lantee harmitteli.
 
”Tuli todettua, että kolmella nuolella en pääse ammuntarytmiin samalla tavalla kun isommilla nuolimäärillä. Jatkossa pitää treenata enemmän kolmen nuolen sarjoissa”, Järvenpää mietti.
 
Suomen kolmas taljanainen, Susanna Makkonen, kohtasi ensimmäisen kierroksen ottelussa Belgian Melissa van Parijsin, joka vei ottelun pistein 138–132. Näin myös Makkonen jakaa sijan 57. ”En oikein saanut jämäkkää fiilistä ammuntaan”, Makkonen pohdiskeli.
 
Tänään iltapäivällä ammutaan tähtäinjousen pudotuskilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta. Suomalaisista mukana ovat Tanja Sorsa naisissa sekä Antti Tekoniemi, Aki Virtanen ja Matti Hatava. 
 
Pudotuskierrokset jatkuvat kaikissa sarjoissa 1/16-kierroksesta eteenpäin huomenna perjantaina.
 
 
Lisätietoa MM-kilpailuista ja tarkemmat tulokset löytyvät osoitteista www.archery.org ja www.2011.to