Jousiammunta Veikkauksen vedonlyöntikohteena

Anne Lantee
30.7.2012

Suomalaiset voivat veikata olympialaisten naisten ja miesten henkilökohtaisen kilpailun voittajia Veikkauksen Voittajavedossa. Kaikki olympialaisten lajit ovat ensimmäistä kertaa Veikkauksen pelikohteina.

Veikkaus järjestää Lontoon kisoihin yhteensä 443 pelikohdetta, joissa veikataan joko voittajaa (tai voittajia) tai tulosta. Mukana on kaksi Voittajavetoa jousiammunnasta.

"Jousiammunnassa käytössä oleva Voittajaveto on yksinkertainen ja helppo veto, jos on oma suosikki voittajaksi", selventää Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti. "Esimerkiksi soudussa on tarjolla Päivän Trio, jossa veikataan kolmen lajin voittajia", hän vertaa.

Jousiammunnan Voittajavetojen peliaika päättyy naisten tähtäinjousen osalta torstaina 2.8. klo 10.55 ja miesten tähtäinjousen osalta perjantaina 3.8. klo 10.55. Pelit avautuvat viimeistään noin päivää ennen peliajan päättymistä.

Veikkauksen koko tuotto, viime vuonna yli 515 miljoonaa euroa, käytetään yhteiseksi hyväksi. Tuoton jakamisesta päättää opetus- ja kulttuuriministeriö. Ministeriön liikunnalle ja urheilulle jakamasta tuesta yli 99 prosenttia tulee Veikkauksen tuotosta.