Kinnunen ja Forsberg mitaliotteluihin Lontoossa

Anne Lantee
3.9.2012

Osmo Kinnunen ja Jere Forsberg ampuvat tänään semifinaaleissa ja mitaliotteluissa Lontoon paralympialaisissa.

Jere Forsberg voitti taljajousen avoimessa luokassa eilen puolivälieränsä Tsekin Leos Bartosia vastaan. Voitto tuli puhtaasti 6-0. Kotkalainen eteni näin neljän parhaan joukkoon.

”Hyvältä tuntuu! Aluksi vähän jännitti, mutta nautin yleisön edessä kilpailemisesta, kotimaassa ei yleisöä juurikaan ole. Toisen sarjan ensimmäinen nuoli oli aikamoista tärinää, mutta hyvin se kuitenkin meni. Ilmeisesti tuli otettua aika kova päänahka. En ole ennen otellut häntä vastaan, sillä tämä on itselleni vasta kolmas kansainvälinen kilpailu. Odotin vastustajalta kovempaa ammuntaa, mutta lukemat 6-0 olivat selkeät. Olosuhteiden osalta oli hyvä ampua, sillä tuuli ei sovi kilpailupaikalle”, Forsberg sanoi.

Forsberg valmistautui puolivälierään nukkumalla pitkään ja kuuntelemalla musiikkia. Kilpailua seurasi myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

”En tiennyt, että presidentti oli paikalla, mutta kivaltahan se tuntuu”, Forsberg kuittasi.

Forsbergia vastaan maanantaina välierässä tulee Turkin Dogan Hanci. Hanci oli alkukilpailussa kolmas heti Forsbergin jälkeen. Forsberg lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa.

Päävalmentaja Kyösti Laasosen hymy oli leveä Forsbergin kilpailun jälkeen. ”Kymppejä tulee liukuhihnalta. Nyt pitää katsoa, ettei innostu liikaa”, Laasonen naurahti kovahermoisen nuorukaisen esityksestä. ”Jere oikein nauttii tästä. Oli huikeaa tykitystä”, Laasonen jatkoi.

Kinnunen vei Suomi-ottelun


Taljajousen W1-luokan puolivälierässä nähtiin lauantaina jännittävä suomalaiskamppailu, kun vastakkain olivat Osmo Kinnunen ja Jean-Pierre Antonios. Kinnunen vei ottelun lopulta pistein 6-4.

”Mahtavaa, nautin tästä kisasta! Olin tosi keskittynyt, kun piti ampua kymppi, niin ammuin kympin. J-P hallitsi, mutta tulin takaa voittoon. Pala kerrallaan mennään eteenpäin – olin niin keskittynyt tämän päivän kisaan, etten edes tiedä koska välierät ammutaan. Nyt tehdään kaikki mitä tarvitaan”, Kinnunen sanoi.

Jean-Pierre Antonios oli luonnollisesti harmissaan. Hän muistutti pelin hengen pudotuksissa kuitenkin olevan, että joku jatkaa, joku joutuu pois.

”Tänään oli extra-jännitystä. Ensimmäinen ja toinen setti menivät hyvin, kolmannessa oli jo hieman hermostuneisuutta. Annettiin ainakin hyvä show kaikille katsojille. Näistä kisoista annan itselleni asteikolla 0-5 arvosanaksi 3”, Antonios totesi.

Kinnunen kohtaa tänään semifinaalissa Tsekin David Drahoninskyn, jonka Kinnunen voitti viime MM-kilpailujen finaalissa.

Suomalaisten tähdittämät W1-luokan ja avoimen luokan semifinaalit ja mitaliottelut ammutaan Lontoossa tänään klo 17.00-19.00 Suomen aikaa.