Suomen juniorit sijoille 17 Ranskassa

Anne Lantee
27.2.2014

Ranskan Nimesissä käynnissä olevissa jousiammunnan MM-hallikisoissa ammuttiin tänään pudotuskierrokset. Suomen juniorit Markus Nikkanen tähtäinjousessa ja Jere Laine taljajousessa taipuivat sijalle 17 ensimmäisen ottelukierroksen tappion myötä.

Alkukilpailussa erinomaisia otteita näyttäneen Markus Nikkasen 1/-16-kierroksen ottelu Italian David Pasqualuccia vastaan oli tasaväkinen ja venyi uusintanuolelle, jonka Nikkanen ampui reilun millin kauemmas keskustasta kuin italialainen. 

”Yksi huono nuoli ratkaisi”, Nikkanen harmitteli viitaten viimeiseen sarjaan livahtaneeseen kahdeksikkoon. ”Muuten ammunta oli hieman eilistä heikompaa.”

Pasqualucci eteni lopulta pronssiotteluun asti.

Juniorimiesten taljajousessa Jere Laine kohtasi 1/16-kierroksen ottelussaan Norjan Mads Haugsethin. Alkukilpailun kahdeksanneksi ampunut norjalainen lipsautti vain yhden nuolen pois kympiltä, ja Laine joutui taipumaan lopulta sarjavoittopistein 2-6.

Huomenna Nimesissä ammutaan aikuisten välierät ja taljajuniorien mitaliottelut. Suomalaisia ei ole enää kilpailussa mukana. 

Lisätietoa kilpailuista ja reaaliaikainen tulospalvelu löytyvät World Archeryn sivuilta http://www.worldarchery.org/WORLD-CHAMPIONSHIPS/Indoor-Nimes-2014/Event-Home-Page

 

Tuloksia
Pudotuskierroksia
Tähtäinjousi, juniorimiehet
1/16-kierrosta: Markus Nikkanen FIN–David Pasqualucci ITA 5-6
semifinaalit: Pasqualucci–Carlo Schmitz GER 3-7, Jan van Tongeren NED–Maximilian Weckmueller GER 2-6
Juniorinaiset
semifinaalit: Ariuna Zhargalova RUS–Sylwia Zyzanska POL 6-5, Laura Ruggieri FRA–Tatiana Andreoli ITA 0-6
Taljajousi, juniorimiehet
1/16-kierrosta: Jere Laine FIN–Mads Haugseth NOR 2-6
semifinaalit: Bridger Deaton USA–Mario Vavro CRO 0-6, Stas Modic SLO–Viktor Orosz HUN 3-7
Juniorinaiset
semifinaalit: Mariya Shkolna UKR–Lexi Keller USA 6-5, Emily Bee USA–Mimmi Eriksson SWE 6-2