Tauluammunnan EM-kisoissa hieno päivä suomalaisille.

Juha Viitaoja
25.7.2014

Tauluammunnan EM-kilpailuissa Armenian Jerevanissa oli torstaina suomalaisittain hieno päivä: Sekä suomalaisnaiset että miehet ansaitsivat paikan ensimmäisiin järjestettäviin European Games kilpailuihin, jotka ammutaan ensi vuonna Azerbaidzanin Bakussa. Tämän lisäksi Suomen parijoukkue, Mixed Team, Taru Kuoppa ja Antti Tekoniemi etenivät pronssiotteluun.

 

Tänään ammuttiin henkilökohtaisia pudotuksia, karsintakisaa European Gameseihin Bakuun sekä myös parijoukkuekilpailua, Mixed Teamia.

Taljajousen pudotuksissa Mikko Juutilainen sai 1/16 kierroksella vastaansa Slovenian Dejan Sitarin, jonka hän voitti pistein 141-139. Kisassa 16 parhaan joukkoon vastaan asettui Hollannin Peter Elzinga joka voitti ottelun pistein 147-141 ja eteni lopulta loppuotteluun asti.

Tähtäinjousessa naisissa Heli Kukkohovi sai vastaansa 1/24 kierroksella moninkertaisen arvokisamitalistin Italian Natalia Valeevan, mutta ei häntä säikähtänyt vaan passitti italialaisen katsomoon selvästi luvuin 7-3. Taru Kuoppa sai vastaansa Itävallan Laurence Baldauffin jonka voitti myöskin selvästi 7-3. 1/16 kierroksella  Helille vastaan asettui Ranskan Aurelier Carlier, joka oli lopulta parempi settipistein 6-0. Tarun vastastaja Espanjasta, Alicia Marin, joka lopulta voitti tiukan taiston jälkeen pistein 7-3

 

Karsinta ensimmäisiin European Games kilpailuihin vuonna 2015 Bakun Azerbaidzaniin:
Suomen naiset hyvillä sijoituksilla ansaitsivat Suomelle paikan Bakuun! Tämän lisäksi miehissä järjestettiin karsintakisa jossa oli jaossa viisi paikkaa Bakuun ja tähän karsintaan osallistuivat Suomen miehistä Samuli Piippo ja Antti Tekoniemi. Samulin vastustaja tuli Georgiasta, Lasha Pkhakadze. Ottelu kääntyi lopulta hänen voitokseen settipistein 6-0. Antti Tekoniemi sai ensiksi vapaakierroksen ja kahdeksan parhaan joukossa vastustaja oli Portugalin Luis Goncalves, ottelu oli tasainen, mutta Antti Tekoniemi vei pisteet hyvällä ammunnallaan selkeästi 6-2 ja näinollen lunasti Suomelle paikan Bakuun.

Kuuman päivän päätteeksi ammuttiin vielä parijoukkuekilpailu jossa Suomen Taru Kuoppa ja Antti Tekoniemi ampuivat mahtavasti tehden Suomalaista jousiammuntahistoriaa. Ensimmäiseksi vastustajaksi tuli Saksan pari, joka oli alkukilpailun jälkeen sijalla kolme. Tiukka ottelu meni kuitenkin Suomen parille pistein 2-6 ja Suomi eteni kahdeksan parhaan joukkoon jossa vastustajaksi valikoitui Hollanti. Myöskään Hollannin ampujista ei ollut vastusta vaan tiukka ottelu kääntyi Suomelle pistein 5-1. Semifinaaleissa pääsystä mitaliotteluihin Suomen pari ampui Tanskan joukkuetta vastaan. Tällä kertaa ikävä kyllä Tanska oli todettava vahvemmaksi ja se eteni kultaotteluun pistein 6-2.

 

"Oli koko päivän luottavainen olo omaan ammuntaan. Tuntui vain hyvältä ampua." kommentoi Taru Kuoppa ammuntaansa. "Yksi jousiammuntaurani ehdottomasti parhaita päiviä! Koko päivän oli hyvä ja luottavainen fiilis. Oli todella mahtavaa ampua Mixed Team matseja Tarun kanssa." kertoi puolestaan Antti Tekoniemi päivän tapahtumista.
 

Ampujien lopulliset henkilökohtaiset sijoitukset:

 

Tähtäinjousi miehet

Samuli Piippo 33.

Antti Tekoniemi 33.

Eetu Tiainen 57.

 

Tähtäinjousi naiset
Heli Kukkohovi 17.

Taru Kuoppa 17.

Ann-Charlotte Biskop-Grahn 57.

 

Taljajousi
Mikko Juutilainen 9.