Parajousiammunnan EM-kilpailuissa ammuttu alkukilpailujen toinen päivä sekä pudotuksia

Juha Viitaoja
31.7.2014

Compound Men Open
Compound Men Open
Saana-Maria vs. Veronica Floreno ITA
Saana-Maria vs. Veronica Floreno ITA

Parajousiammunnan EM-kilpailuissa Notwillissa ammuttiin keskiviikkona toinen osa alkukilpailuista sekä pudotuskilpailuja. Päivä oli suomalaisittain upea! Avoimessa Taljaluokassa Jere Forsberg ampui alkukilpailun voittoon kovalla tuloksella ja Keijo Kallunki oli sijalla 17. Tähtäinjousessa naisten avoimessa luokassa Saana-Maria Sinisalo voitti kaksi ottelua ja oli hienosti lopputuloksissa sijalla 8. Jean-Pierre Antonios Taljajousen W1-luokassa eteni aina loppuotteluun asti!

Päivä oli harmaa ja sateinen. Ajoittain kovakin sade ei kuitenkaan suomalaisia haitannut. Avoimessa taljaluokassa ammuttiin kovatasoinen alkukilpailu jossa ammuttiin kaksi kertaa 36 nuolta 50 metrin matkalta.  Alkukilpailun parhaaksi ampui Suomen Jere Forsberg tuloksella 700 36 nuolten puolikkaiden ollessa 351 ja 349. Toiseksi tuli Ison-Britannian John Stubbs tuloksella 696 ja kolmanneksi Slovakkian Marcel Pavlik samalla tuloksella. Suomen Keijo Kallunki oli alkukilpailun sijalla 17, tuloksella 664.

Iltapäivällä ilma hieman kirkastui ja ammuttiin ensimmäisiä pudotuskierroksia, joissa suomalaisväriä edusti Taljajousen W1-luokassa Jean-Pierre Antonios sekä naisten avoimessa tähtäinluokassa Saana-Maria Sinisalo.
 

Jean-Pierre Antonius sai neljännesvälierissä vastaansa Slovakian Peter Kinikin, jonka hän voitti selvin luvuin 131-136. Semifinaalissa vastustajaksi asettui alkukilpailun paras, Tsekin David Drahoninsky. Ottelu oli todella jännittävä, mutta Jean-Pierre käänsi matsin edukseen loppupistein 134-137 ja eteni näinollen kultaotteluun! Vastaansa hän saa Ison-Britannian John Cavanaghin. Loppuottelu ammutaan lauantaina iltapäivällä.

Naisten avoimessa tähtäinluokassa Saana-Maria Sinisalon ensimmäinen vastustaja 1/16 kierroksella oli Turkin Kalay Ozlem. Saana-Maria käänsi ottelun itselleen ja voitti selkein luvuin 7-3. Seuraavalla pudotuskierroksella vastus tuli Italiasta: alkukilpailun kahdeksas Veronica Floreno. Ottelu oli alusta loppuun korkeatasoinen sekä tasainen. Italialainen voitti yhden setin ja yksi ammuttiin tasan, mutta Saana-Maria otti voiton viiden setin ottelussa pistein 7-3 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä vastaan asettui alkukilpailussa parhaiten ampunut Puolan Milena Olszewska. Saana-Maria jatkoi hienoa ammuntaa, mutta Puolalainen oli tällä kertaa todettava liian kovaksi ja hän voitti ottelun 6-0. Puolalainen eteni lopulta aina kultaotteluun asti. Saana-Maria Sinisalon lopullinen sijoitus oli kahdeksas.