Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea yhdelle jousiammuntaseuralle

Anne Lantee
23.4.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkisti tänään seuratukipäätöksen. Tukea myönnettiin 408 hankkeelle yhteensä 4,5 miljoonaa. Myönteisen päätöksen sai myös jousiammuntaseura Robin Hood.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yhteensä 4,5 miljoonaa euroa tukea liikunta- ja urheiluseuroille. Myönteisiä päätöksiä tehtiin 408 hakemuksen kohdalla, ja myönnetyt summat vaihtelevat 1 500 eurosta 30 000 euroon. Kaikkiaan seuratukihakemuksia tuli ministeriöön 981 kappaletta.

Tukea saaneista hankkeista 213 on useampivuotisia jatkohankkeita, 149 toiminnallisia uusia kehittämishankkeita ja 46 palkkausta sisältäviä uusia hankkeita.

Espoolaisseura Robin Hood sai myönteisen päätöksen palkkausta sisältävälle hankkeelleen. Tukisumma on 15 000 euroa.

Seurojen kehittämishankkeiden vaikuttavuutta arvioitiin liikuntaryhmien, liikuntamäärien ja liikkujien lisääntymisenä. Myöntämisperusteina ministeriö painotti liikunnan drop outin vähentämistä ja ennaltaehkäisemistä tukevia hankkeita sekä monipuolisen liikuntaharrastamisen edistämistä. Tukea palkkaukseen myönnettiin ensisijaisesti seuroille, jotka ovat palkkaamassa ensimmäistä työntekijäänsä.

Seurojen perustoiminnan kehittämiseen tarkoitettu seuratuki jaetaan veikkausvoittovaroista.

Myönnetyt avustukset löytyvät ministeriön sivuilta