Huhtala 17. universiadeissa.

Anne Lantee
6.7.2015

Juuso Huhtala vastasi suomalaisten parhaasta sijoituksesta universiadien henkilökohtaisessa kisassa ampumalla sijalle 17 tänään Etelä-Koreassa.

Gwangjussa ammuttiin tänään tähtäinjousen pudotuskierrokset. Alkukilpailun sijoitukset olivat ajaneet Juuso Huhtalan ja Tero Pyylammen vastakkain ensimmäisessä vapaakierroksen jälkeisessä ottelussaan. Suomalaiset eivät tahtoneet saada eroa toisistaan, joten jouduttiin turvautumaan uusintanuoleen, jonka Huhtala ampui keskemmälle.

1/16-kierroksella Taiwanin Chun-Heng Wei oli kuitenkin parempi sarjavoittopistein 6-2. Huhtalan sijoitukseksi tuli näin 17:s. Wei eteni lopulta pronssiotteluun asti. 

Pyylampi oli lopputuloksissa sijalla 33 samoin kuin niukan tappion 4-6 Venäjän Artem Makhnenkolle kärsinyt Antti Vikstöm. 

Kultaottelussa ylihuomenna kohtaavat Lee Seungyun ja Ku Bonchan isäntämaasta. Kolmas eteläkorealainen Kim Woojin on pronssiottelussa Weitä vastaan. 

Myös naisten tähtäinjousen kultaottelu ammutaan eteläkorealaisten välillä, kun finaaliin selvittivät tiensä Choi Misun ja alkukilpailussa uuden maailmanennätyksen 686 ampunut Ki Bo Bae. Pronssiottelussa ovat vastakkain Maja Jager Tanskasta ja Mei-Chien Hsiung Taiwanista.

Joukkuekilpailussa Suomen tähtäinmiesten joukkue kärsi niukan uusintanuolitappion Slovenialle ja sijoittui näin yhdeksänneksi.

Tulokset löytyvät osoitteesta http://ianseo.net/Details.php?toId=538.