SM-kilpailut käyntiin huomenna

Anne Lantee
16.7.2015

Kolmipäiväisenä järjestettävät tauluammunnan SM-kilpailut alkavat huomenna Leppävaarassa. Kisat huipentuvat tähtäin- ja taljaluokan finaaleihin Senaatintorilla sunnuntaina. TV-lähetys kisoista alkaa sunnuntaina 19.7. klo 14.00 Ylen TV2-kanavalla.

SM-kilpailut 17.-19.7.2015 kokoavat jousiammunnan parhaimmiston ensin Espooseen Leppävaaran stadionille ja lopulta mitaliotteluihin Helsinkiin Senaatintorille sunnuntaina 19.7. klo 11.30-16.00.

Senaatintori on paikkana hyvin poikkeuksellinen jousiammuntakilpailulle, mutta vastaa hyvin maailmalla tapahtunutta kehitystä, jossa jousiammunnan mitaliottelut tuodaan kaupungin keskeisimmille paikoille. Muun muassa tulevissa MM-kilpailuissa mitalit ratkotaan Tanskan parlamenttitalon edessä Kööpenhaminan ytimessä.

SM-kisoissa nähdään kaikki Suomen MM-kisajoukkueen jousiampujat. Senaatintorin mitaliotteluihin huipentuva tapahtuma toimii hyvänä kenraaliharjoituksena 26.7. Kööpenhaminassa alkaviin MM-kilpailuihin, joissa jaossa ovat olympiapaikat.


“Todella hienoa, että SM-finaalit järjestetään tänä vuonna kansainvälisten arvokisojen tapaan keskustassa yleisön keskellä. Senaatintorin finaalit ovat loistava mahdollisuus viimeistellä kisakuntoa MM-kisoihin ja olympiapaikan tavoitteluun. Odotan äärimmäisen kovatasoista kisaa ja hienoa elämystä niin itselleni urheilijana kuin katsojille hienon urheilulajin seuraajina”, sanoo vahvaa tuloskuntoa tänä vuonna osoittanut vaasalainen Antti Tekoniemi.

SM-kisojen kaksi ensimmäistä päivää eli perjantai ja lauantai kilpaillaan Leppävaaran Stadionilla Espoossa (Veräjäpellonkatu 17). Perjantaina ammutaan 72 nuolen alkukilpailu aamupäivällä juniori-, seniori- ja paraluokissa ja iltapäivällä yleisissä luokissa. Lisäksi kilpaillaan joukkuekilpailun pudotuskierrokset pronssiotteluun asti.

 

Lauantaina vuorossa ovat henkilökohtaiset pudotuskierrokset. Kaikissa juniori-, seniori- ja paraluokissa sekä aikuisten vaistojousessa ratkaistaan SM-mitalien kohtalo jo lauantaina, jos luokassa on ollut pudotuskierrokset. Lisäksi lauantiana ammutaan parikilpailun pudotuskierrokset ja mitaliottelut. Parikilpailu on SM-tasoisena vain junioreilla, mutta sitä kokeillaan epävirallisena kilpailumuotona myös aikuisten kaikissa aselajeissa. Parikilpailussa parin muodostavat saman aselajin nais- ja miesampuja. Aikuisten epävirallisesta kilpailusta odotetaan kovatasoista, sillä urheilijat ovat voineet muodostaa parit vapaasti yli seurarajojen, joten mukana on myös MM-kilpailuihin valmistautuvia pareja.

 

Mitaliottelut sunnuntaina Helsingin Senaatintorilla ammutaan tähtäinjousella ja taljajousella, eli samoilla jousityypeillä kuin maailmanmestaruuskilpailuissa Kööpenhaminassa viikko SM-kisojen jälkeen. Senaatintorilla ammutaan klo 11.30 alkaen naisten tähtäinjousen pronssi- ja kultaottelu, yleisen tähtäinjousen pronssi- ja kultaottelu, tähtäinjousen joukkuekilpailun kultaottelu, naisten taljajousen pronssi- ja kultaottelu, yleisen taljajousen pronssi- ja kultaottelu sekä taljajousen joukkuekilpailun kultaottelu.

 

Ampujien ja katsojien lisäksi Senaatintorilla häärii sunnuntaina TV-kuvausryhmä, sillä tapahtuma televisioidaan Ylelle. Lähetys alkaa sunnuntaina kisojen vielä ollessa käynnissä klo 14.00 TV2-kanavalla.

Tarkempaa tietoa SM-kilpailuista löytyy kisojen omilta sivuilta www.jousiammunnansm2015.fi. Tuloksia voi seurata Ianseon kautta, suora osoite on http://www.ianseo.net/Details.php?toid=1227