SJAL haki vuoden 2018 maastoammunnan MM-kisoja

Anne Lantee
25.11.2015

Suomen Jousiampujain Liitto jätti eilen hakemuksen vuoden 2018 maastojousiammunnan MM-kilpailujen saamiseksi Suomeen. Kilpailut järjestettäisiin Lohjalla ja Helsingissä elokuussa 2018.

Suomen Jousiampujain Liiton suunnitelmissa vuoden 2018 maastojousiammunnan MM-kilpailujen alkukilpailut ja pudotuskierrokset ammuttaisiin Lohjalla Kisakallion urheiluopiston lähimaastossa. Joukkuekilpailu ja henkilökohtaiset mitaliottelut vietäisiin Helsinkiin pääkaupungin ytimeen.

Kuluvan vuoden heinäkuussa tauluammunnan SM-finaalit järjestettiin Helsingissä Senaatintorilla osittain testinä tulevalle. Maastoammunta on kilpailumuotona hieman erilainen kuin tasaisella alustalla tapahtuva tauluammunta, sillä etäisyydet vaihtelevat ja maalitaulut voivat sijaita ylä- ja alamäessä.
 
Suomen Jousiampujain Liitto tavoittelee MM-kilpailuilla erityisesti näkyvyyttä lajille ja sitä kautta uusia harrastajia. Suomalaiset ovat menestyneet maastojousiammunnan arvokisoissa hyvin: viimeisin mitali, EM-kulta, tuli tänä vuonna ja viimeisimmät maailmanmestaruudet vuonna 2010. Menestysodotuksia on siksi myös mahdollisille kotikisoille elokuun loppupuolella 2018.

Kansainvälinen jousiammuntaliitto World Archery Federation (WA) käsittelee kisahakemusta johtoryhmän (Executive Board) kokouksessa joulukuun puolivälissä, joten päätöstä odotetaan vielä tämän vuoden puolella.

Maastojousiammunnan MM-kilpailut järjestetään kahden vuoden välein. Vuonna 2016 kisat ovat Dublinissa Irlannissa.