Jousiammunnan urheilulukio käynnistyy syksyllä 2016

Juhana Rüster
2.12.2015

Jousiampujain liitto ja Ampumaurheiluliitto aloittaa yhteistyön Kuortaneen urheilulukion kanssa ensi vuoden syyslukukauden alusta.

Jousiammunna lisäksi lajeina urheilulukiossa ovat kivääri- ja pistooliammunta. Valmentajana aloittaa Marko Tanskanen, Litm.

Kuortaneen urheilulukio tarjoaa mahdollisuuden yhdistää urheiluvalmentautuminen ja lukio-opiskelu parhaalla mahdollisella tavalla. Opettajien ja valmentajien jatkuva yhteistyö takaa monipuolisen etenemisen seurannan ja yhteisen kasvatustyön osalta.

Lukiolaisten viikoittaisten valmennustuntien määrä kouluaikana on kahdeksan, ja ne ovat vaihtelevasti päivittäin klo 8-16. Lisäksi on erikseen suunniteltu oma iltapäivä-/iltaharjoittelu.

Opiskelija voi saada lukion kurssimääräänsä (min 75) opiskeluaikanaan kaikkiaan 20 urheiluvalmennuksen kurssia (8+8+4). Urheilulukiolaisille on tarjolla myös yksi valmennusopin kurssi ja yksi psyykkisen valmennuksen kurssi.

Huomionarvoista on myös valmennuksellinen yhteistyö muiden lajiryhmien valmentajien ja urheilijoiden kesken (esim. keilailu ja telinevoimistelu).

Yleisopinnoissa lukio tarjoaa lähiopetuksena kaikki valtakunnallisesti pakolliset ja syventävät kurssit. Lyhyistä vieraista kielistä tarjotaan saksaa ja venäjää. Yleisaineiden opettajien ja valmentajien jatkuva yhteistyö takaa monipuolisen opiskelun etenemisen seurannan ja yhteisen kasvatustyön.

Urheilulukioon haku tapahtuu normaalin yhteishaun yhteydessä. Kiinnostuneiden opiskelijoiden ja vanhempien infotilaisuus pidetään Kuortaneen urheilulukiossa perjantaina 22.1. klo 17. Ilmoittautumiset infotilaisuuteen 10.1. mennessä Ampumaurheiluliittoon Per-Ole Lindellille.

http://lukio.kuortane.fi/
http://lukio.kuortane.fi/asiakirjat/esite_www.pdf

Tiedustelut:
Juhana Rüster
Valmennuspäällikkö
Suomen Jousiampujainliitto
valmennus(ät)jousiampujainliitto.fi
040 6313 158

Per-Ole Lindell
Valmennuksen johtaja
Suomen Ampumaurheiluliitto
per-ole.lindell(ät)ampumaurheiluliitto.fi
040 525 114

Hannu Lemmetyinen
Kuortaneen urheilulukion rehtori
hannu.lemmetyinen(ät)kuortane.fi
040 5103 655