Vuoden 2016 lisenssien myynti alkoi

Anne Lantee
16.12.2015

Vuoden 2016 lisenssit ovat nyt ostettavissa verkosta. Lisenssivakuutukseen on tullut muutoksia ja siitä syystä myös lisenssivalikoima muuttuu.

Pohjola on uudistanut SJAL:n lisenssivakuutuksena olevan Sporttiturvan vakuutusehtoja. Muutokset ovat vakuutetun kannalta positiivisia, mutta ne aiheuttavat jonkin verran muutoksia SJAL:n vuonna 2016 tarjoamiin lisensseihin.

Merkittävin muutos vakuutusehdoissa on korvattavan tapahtuman määritelmässä. Aiemmin korvattiin tapaturma, eli äkillinen, ulkoinen ja ruumiinvamman aiheuttama tapahtuma, nyt korvataan äkillinen tapahtuma. Äkillinen tapahtuma ei vaadi ulkoista tekijää, ja se voi olla tapaturma tai voimanponnistus, mutta voimanponnistuksen yhteydessä ei enää ole aikarajaa hoitoon hakeutumisessa eikä magneettitutkimuksia ja leikkaustoimenpiteitä ole rajattu korvauksen ulkopuolelle.

Jatkossa hoitokulut korvataan, vaikka vamma syntyisi pahempana kuin terveelle (esim. akillesjänteen repeämä, olkapään kiertäjäkalvosimen repeämä, välilevytyrä).

Hoitokulujen maksimimäärä on nostettu 8 500 eurosta 15 000 euroon.

Ikärajoihin muutoksia

Aiemmin Pohjola ei myöntänyt tapaturmavakuutusta 80 vuotta täyttäneille, mutta nyt yläikäraja poistuu. Näin ollen SJAL ei enää tarjoa erillistä lisenssiä 80 vuotta täyttäneille, vaan he voivat ostaa normaaleja aikuisille tarkoitettuja lisenssejä.

Suuri yksittäinen muutos tuli alle 12-vuotiaille. Heillä tapaturmavakuutus on voimassa jatkossa kaikissa urheilulajeissa. Tästä syystä aiempi B-lisenssi on nyt jaettu kahteen ikäluokkaan: 18-12-vuotiaat (B-lisenssi) ja alle 12-vuotiaat (C-lisenssi).

Alle 12-vuotiaat voivat ostaa vakuutuksen minkä tahansa lajiliiton kautta, joten jos vakuutusturva on jo voimassa muun lajin kautta, kannattaa SJAL:n lisenssivalikoimasta valita CV-lisenssi, joka sisältää vain vastuuvakuutuksen, ei Sporttiturva-tapaturmavakuutusta. Sama pätee toisin päin, eli jos juniorille ostetaan C-lisenssi SJAL:lta, on sen tarjoama tapaturmavakuutus voimassa kaikissa muissakin lajeissa. Vastuuvakuutus sen sijaan on voimassa vain jousiammunnassa

Alle 12-vuotiailla tapaturmavakuutuksessa ei ole omavastuuta, sen sijaan 18-12-vuotiaille omavastuu 100 euroa tuli mukaan vakuutusehtoihin.

Lisenssien hintoihin ei tullut muutoksia vuodelle 2016.

Vuoden 2016 lisenssit myynnissä

Ensi vuoden lisenssin voi tästä päivästä alkaen ostaa liiton sivuilta. Koska lisenssitarjonta on kasvanut peräti 17:ään, kannattaa olla nyt erityisen tarkkana siitä, että valitsee oikean lisenssin.

Lisenssin oston yhteydessä ikärajojen perusteella tarjotaan vai niitä vaihtoehtoja, joihin henkilöllä iän puolesta on mahdollisuus. Kuitenkin esimerkiksi alle 12-vuotiailla on vielä valittavanaan seitsemän eri lisenssivaihtoehtoa, kun mukaan lasketaan ikärajaton harrastajalisenssi ja ensimmäistä kertaa kilpailulisenssin ostaville tarkoitetut ensilisenssivaihtoehdot.

Lisenssit löytyvät liiton sivuilta osoitteesta http://www.sjal.fi/sjal/lisenssit/, jossa voi myös tutustua tarkemmin lisenssivakuutuksen tuoteselosteeseen.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä liiton toimistoon.