Nuorten tauluammunnan EM-kisat Bukarestissa

Juhana Rüster
18.7.2016

Bukarestin helteessä käydään kuluvan viikon aikana nuorten tauluammunnan EM-kisat. Suomesta mukana on yhdeksän ampujaa.

Bukarestin EM-kilpailut tulevat olemaan helteinen urakka. Säätiedot lupaavat noin 30 asteen lukemia ja kilpailuareenana toimiva Dinamo Bukarestin stadion puolestaan varmistaa, että vilvoittavia tuulia ei liikaa ole tarjolla.

Starttilistalta löytyy ampujia 346 ja eri kansallisuuksia 36 kappaletta. Täysillä joukkueilla mukana ovat Iso-Britannia, Romania, Venäjä ja Turkki. Suomen jokkueeseen kuuluvat Markus Nikkanen (M20), Johanna Helin (N20), Lotta Aho (T17), Elina Sorsa (T17), Aleksandra Ruuskanen (T17), Rasmus Salpaoja (P17), Oskar Smeds (P17), Kalle Numminen (P17 Talja) ja Lauri Kokkila (P17 Talja). Alle 17 vuotiainen sarajoista kansainvälisissä ympyröissä puhutaan kadeteista. Joukkueen johdosta, huollosta ja valmennuksesta vastaa Juhana Rüster yhdessä Petri Helinin kanssa. 

Joukkueissa Suomi on mukana tähtäinjousen kadettitytöissä ja mixed joukkueissa junioreissa ja kadeteissa.

Maanantaina ammutaan viralliset harjoitukset. Tiistainan ammutaan peruskilpailut ja ensimmäiset henkilökohtaiset pudostuskierrokset. Keskiviikkona ratkotaan joukkueiden paremmuus pronssiotteluihin asti. Torstaina ammutaan henkilökohtaiset 1/24 pudotukset ja mixed tiimien kisat loppuotteluihin asti. Perjantaina jatkuu henkilökohtaiset pudotukset prossiotteluihin asti ja lauantaina jaetaan kultamitallit henkilökohtaisissa ja joukkuekisoissa.

Tuloksia voi seurata Ianseosta: http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1344 ja kuvallisia tunnelmia liiton Facebookista.